Västra Mälardalen vann mot Linköping IBK

Utklassning när Västra Mälardalen besegrade Linköping IBK i Köpings bad & sport (Nya Arenan)

Västra Mälardalen hade inga problem med Linköping IBK i Allsvenskan västra dam, och vann hemma med 6-1 (1-0, 2-0, 3-1).

Linköping IBK:s tränare Jacob Höglund tyckte till om matchen:

– Förluster är aldrig roliga men ingen match vi gräver ner oss för. Vi kunde inte riktigt få styr på våra premiärnerver, men laget visar karaktär och kämpar i 60 minuter. Vi tar med alla bra saker vi gör på plan till nästa match.

Emma Holgersson Bruhn gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Elin Blom, Tilde Forsberg, Wilma Hedin och Matilda Hellquist, målet för Linköping IBK gjordes av Radka Topicova.

När lagen senast möttes – i Köpings bad & sport (Nya Arenan) – blev det oavgjort 3-3.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 26 september. Då möter Västra Mälardalen Fröjered i Sparbankshallen 16.30. Linköping IBK tar sig an Skoghall hemma 16.00.

Matchrapporter: Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Natalie Uppling gjorde två mål när Rönnby U vann mot Västra Mälardalen Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK