CL98IC A förlorade mot Hovslätt

Hovslätt ryckte i sista perioden och vann mot CL98IC A

Hovslätt vann borta mot CL98IC A i division 1 östra Götaland herr med 6-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan Hovslätt avgjorde i sista perioden.

– Tycker att vi gör kanonmatch efter två perioder och ska leda matchen inför sista. Tycker Hovslätt tar över i sista när de går ner på folk. Hovslätt är riktigt bra och förlorar inte många matcher i år. Andreas Nord och Andreas Jonsson är grymt bra, kommenterade CL98IC A:s tränare Mikael Sandebäck.

Hovslätt började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.47 slog Teddy Hultberg till på pass av Sebastian Jakobsson.

CL98IC A kvitterade till 1-1 efter 6.36, genom Edvin Nilsson framspelad av Viktor Ojala.

Hovslätt tog ledningen på nytt efter 10.43, ännu en gång genom Teddy Hultberg på pass av Sebastian Jakobsson.

Laget ökade ledningen till 1-3 efter 19.26, genom Markus Eriksson framspelad av Marcus Hamrin.

Efter 19.47 i första perioden slog Jonathan Karlberg till, på pass av Edvin Nilsson och reducerade åt CL98IC A.

David Carrington gjorde dessutom 3-3 efter 3.35 i andra perioden framspelad av Fabian Rydell.

CL98IC A gjorde också 4-3 efter 12.22 när Filip Gustafsson hittade rätt framspelad av Jonathan Karlberg.

Hovslätts Andreas Jonson gjorde 4-4 efter 16.01 på pass av Andreas Nordh.

I tredje perioden var Hovslätt starkast och gick från 4-4 till 4-6 genom mål av Andreas Nordh och Marcus Hamrin och avgjorde matchen.

CL98IC A tog hem lagens senaste möte med 4-3 i Jönköpings Idrottshus.

I nästa match, lördag 25 september, har CL98IC A Nyköping borta i Nyköpings Sporthall 13.00, medan Hovslätt spelar hemma mot Vimmerby 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug