SSL-premiären: Sirius-Djurgården 19.00
Djurgården och Sirius möter varandra i kvällens SSL-premiär.
Foto: Magnus C Lydahl och Per Wiklund
Superligan

SSL startar ikväll – så går tränarnas tankar inför premiären

ANNONS

Mötet mellan Sirius och Djurgården kickar igång årets SSL-säsong.

Ikväll 19.00: Sirius-Djurgården - se matchen på SportExpressen Play

Klockan 19.00 ikväll är väntan över – herrarnas SSL drar igång med mötet mellan Sirius och nykomlingen Djurgården, som spelas i Uppsala. Damernas premiär får vänta, den sker imorgon 12.30 och spelas mellan Falun och Sirius.

Matchen blir Djurgårdens första någonsin i SSL-sammanhang på herrsidan. Man avancerade till Superligan i våras efter att ha vunnit grundserien i Allsvenskan Norra, och sedan besegrat både Visby och Karlstad i kvalet. Man tippas av många hamna långt ner i tabellen, mycket på grund av avsaknaden av bredd i laget, något som man själva varit inne på:

– Vi har inte så stor trupp. Just nu jobbar vi för att bredda truppen. Det har varit några äldre spelare som inte vetat hur de skulle göra efter förra säsongen och vi hade gärna velat att de skulle spela kvar, men nu valde de att inte göra det. Då blir det ett hål, sa nya tränaren Roger Östergren till Innebandymagazinet förra veckan

I Sirius pågår det fortsatt en ombyggnation som inleddes inför förra säsongen. Borta är många av lagets nyckelspelare från de senaste åren, som Billy Nilsson, Carl Kostov-Bredberg och Joakim Alvinder. Kvar finns många talanger samt invärvad spets i form av Luca Graf, Fredrik Edholm och Patrik Rokka. 

Nu ställs Sirius mot ett Djurgården som man mötte i Svenska Cupen i slutet av förra månaden. Första mötet slutade 5-5 men returen i IFU Arena vanns av Sirius: Slutresultatet då skrevs till 7-2.

– Djurgården är en svår motståndare, ett lömskt lag med många erfarna och listiga spelare. Det är svårt för oss med ett ungt gäng men det blir en spännande match och en spännande motståndare att utmana, säger Stefan Forsman, tränare i Sirius, till Innebandymagazinet inför kvällens match.

Roger Östergren, som fick uppdraget att ersätta Mikael Öhman som tränare i Djurgården, om dagens premiär:

– Det känns som en okej start att möta Sirius. Vi har mött dem två gånger i Svenska cupen och i första matchen hängde vi med nog så bra. Den tycker jag vi hade kunnat vinna. Sedan orkade vi inte riktigt i bortamatchen, vi var bra halva matchen men sedan tappade vi. Det gäller att vi sätter vårt försvarsspel och blir svåra att göra mål på, som vi visade i första matchen. Om de kommer spela på samma sätt så har vi bra koll på dem, så på det sättet känns det bra.



TV: Magnus Fredriksson inför damernas SSL-säsong

"Thorengruppen favoriter och Pixbo är utmanarna även i år"

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: