Notification
Foto: Adam Troy

Selected Player: "Vi lever och har uppdaterat vår utbildning"

Förbättrar verksamheten genom att rita om och ändra i strukturen för höstcamperna.

Pandemin har lamslagit innebandyn under mycket lång tid. Klubbtillverkare och specialbutiker har gått på knäna det senaste året. Krisen har naturligtvis även slagit hårt mot de som erbjuder specialträning för ungdomar. 

– Vi lever och jobbar vidare, det har varit tungt för oss, mycket tungt. Vi ger inte upp. Under covid-nedstängningen har vi byggt nytt och laddat om. Vi har utvecklat innehållet och strukturen i vårt utvecklingsprogram, säger Jonathan Kronstrand, grundare av Selected Player.

Varje höst och vår erbjuder den tidigare världsmästaren och SM-guldvinnaren Jonathan Kronstrand Sveriges innebandyungdomar specialdesignade läger för att utveckla klubbtekniken.

– Vi lånar spelarna under fyra dagar och lämnar sedan dem tillbaka till klubblaget, med bättre teknik och bättre självförtroende i bollbehandlingen. Det är en intensivkurs att bli en bättre spelare i match. Vi hittar många viktiga nycklar att utveckla för spelarna som kommer till oss. Vi har skräddarsytt redskap för att utveckla spelet i en mot en-situationer genom att flytta motståndarens tyngdpunkt och kallar det olika TIC-TAC-tekniker. Exempelvis att låta bollen lämna kroppen och komma tillbaka igen med hjälp av U-finter eller att kunna vrida sig ur trånga situationer med olika ”180 graders-tekniker".

Selected Player har uppdaterat sina Local Camps under sommaren med ny struktur för 10-12-åringarna och 13-15-åringarna. Det är ännu tydligare en fem års utbildning än tidigare. 

– Det känns klockrent att förbättra vårt koncept som varit vägvinnande i över 15 års tid. Vi har utbildat många spelare som idag spelar i SSL och många fler ska det bli. Jag och alla andra i teamet är duktigt laddade inför hösten. Vi håller just nu på att uppdatera alla våra skickliga ledare runt om i landet inför höstlovet.  

Fakta: Selected  Player höstlovscamp 2021

BASE | Innebandyläger | 10-12 år

Base utbildningsprogram bygger upp och utvecklar alla viktiga individuella tekniker deltagaren har stor nytta av nu och i framtiden i sitt matchspel med klubblaget. Med hjälp av våra unika träningsprodukter SkillPads och Rebounds kommer utvecklingen snabbt, då de säkerställer att spelaren utför teknikerna rätt. Instruktörerna följer utbildningsprogrammets röda tråd där de steg för steg, rörelse för rörelse bygger upp ett tryggt och säkert utförande hos spelaren.

ADVANCED | Innebandyläger | 13-15 år

Advanced utbildningsprogram utvecklar individuell teknik och spelförståelse i olika spelmoment, för viktig utveckling av erfarenhet och ökad rutin spelaren har nytta av i sitt matchspel med klubblaget. Instruktörerna för utespelare och målvakter följer utbildningsprogrammets röda tråd med specialframtagna spelövningar över hel- och halvplan.