#ibsilly
Markus Puskala.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Här är Markus Puskalas nya tränaruppdrag

ANNONS

Sveriges förra U19-förbundskapten har fått ett nytt jobb.

Markus Puskala lämnade nyligen rollen som förbundskapten för herrarnas U19-landslag, ett jobb han haft sedan 2015. VM i Tjeckien, som nyligen avslutades och som resulterade i ett svenskt brons, blev Puskalas sista i sin position. Sedan tidigare hade han tagit två VM-silver med landslaget.

Han behövde dock inte vänta särskilt länge på att få kliva in i hallarna igen. Tidigt under fredagen kunde Storvreta offentliggöra att Puskala blir ny huvudtränare för föreningens lag i Damallsvenskan. Avtalet gäller över nästa säsong och han ersätter därmed Theodor Jonsson som flyttat till Schweiz för att coacha i Alligator Malans organisation. 

Puskala återvänder därmed till Uppsala-laget, där han tidigare varit både spelare och tränare.

− Vi är jätteglada att få tillbaka Markus till föreningen, ”Pucken” kommer med sin kunskap och rutin ge oss förutsättningar att lyckas med vår damsatsning. Vi ser möjlighet till ett mycket längre och större samarbete än bara det år vi nu kommit överens om och har redan börjat prata framtid och andra arbetsuppgifter. Markus välkommen tillbaka till Storvreta IBK och välkommen hem, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande. 

Markus Puskala.

Markus Puskala. Foto: Adam Troy


Storvretas första match för säsongen blir på söndag, borta mot Älvsjö, men då kommer inte Puskala finnas på plats – han börjar leda laget först nästa vecka.

− Känns som en spännande och rolig utmaning. Klubben håller på att bygga något. Och på den resan känner jag att jag vill vara med och bidra. Förväntningarna för mig handlar om att fortsätta utveckla laget och individerna i laget. Samt att fortsätta bidra till en elitmässig organisation. Där framtida mål och ambitioner är högt uppsatta, säger Markus Puskala. 

Storvreta har inte presenterat någon värvning i paritet med Anna Wijk som man gjorde förra sommaren, men man har fortsatt med sin storsatsning mot att nå SSL. När Innebandymagazinets damexpert tippade Allsvenskan tidigare i somras så placerade sig också Storvreta allra högst upp.

"I mina ögon var det Storvreta som drog igång det vi nu ser i Allsvenskan med invasion av duktiga SSL-spelare. De visade för två säsonger sedan hur man värvar spelare för att seriöst kunna kalla det en storsatsning mot SSL. Förra säsongens gjorde de Allsvenskans bästa silly season genom tiderna och de har fortsatt att värva starkt även denna. Östra serien är otroligt jämn med mängder av lag som vill till SSL och det tror jag bara är till fördel för Storvreta som blir ännu bättre då när man får lite mer motstånd i serien än vad till exempel Kalmarsund kommer få nere i söder."

Storvreta #ibsilly 2021

Klara in

Mira Hovrath, back (Zug United)

Saga-Maja Andersson, back (Partille)

Ella Johansson, forward (GS 86 AIF)

Anna Gertz, forward (Sirius)

Maja Marklund, back (Sävar IK)

Selma Frykholm, back/forward (IK Sirius FBC)

Meja Bergbom, back (Nacka Wallenstam) 

Anna Skyltbäck, forward (IBK Dalen)

Markus Puskala, tränare (Sveriges U19-herrar)

Klara ut

Sara Avonds, forward (Västerås IBS)

Anna Wijk, center (Klubb oklar)

Theodor Jonsson, tränare (Alligator Malans, Schweiz)



TV: "Falun mot Kalmarsund i SM-finalen"

Magnus Fredriksson inför herrarnas SSL-säsong

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: