Jönköping fick se sig besegrade i rivalmötet mot Mullsjö.
Svenska Cupen

De blev sista laget att avancera till cup-kvarten

Nu står det klart hur kvartfinalerna i herrarnas Svenska Cupen spelas.

I lördags stod Jönköping för en förkrossande 11-5-seger mot stora rivalen Mullsjö i Svenska Cupens kvartsfinal. Förutsättningarna inför gårdagens returmatch blev därmed att Mullsjö var tvungna att vinna efter full tid för att ta matchen till förlängning.

Det var ingen tvekan om vilket lag som ägde matchen igår, tidigt i andra ledde Mullsjö med hela 6-0. När perioden och full tid var över så stod ställningen 8-3 till västgötarna och matchen gick till förlängning.

Där dröjde det knappa fyra minuter innan Kim Ganevik kunde skjuta det avgörande målet och därmed ta Mullsjö till en kvartsfinal, där man möter Pixbo Wallenstam.

Att förlora första matchen för att sedan vinna returen som Mullsjö gjorde igår verkar ha varit lite av ett vinnande koncept i herrarnas cup: Visby, Sirius och Dalen avancerade alla på samma väg. Även Kalmarsund-Växjö och Linköping-Pixbo fick avgöras på övertid, men då vann det laget som också segrade i första fighten.