#ibsilly
Ranja Varli får sällskap av tre nya spelare i årets Täby.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Presenterar tre nya spelare – en värvning och två uppflyttningar

ANNONS

Tre nya namn ansluter till Täbys SSL-trupp inför söndagens premiär mot Warberg.

Täby har varit relativt inaktiva sett till värvningar in under sommarens #ibsilly – bara tre spelare, Sara Johnsson, Lenka Remesova och Michaela Sponiarova, men nu slår man på stora trumman och tar in tre stycken på stycken på samma gång.

Att målvakten Tove Elvin kommer representera Täby i år har varit känt ett tag, då hon varit med på försäsongen, men nu är värvningen presenterad officiellt. 20-åringen kommer närmast från SSL-rivalen Karlstad. 

- En målvakt med framtiden för sig och vi är glada att hon väljer spel med Täby FC! Tove har en tydlig bild hur hon vill utvecklas och jag är övertygad om att hon kommer göra det hos oss och att vi förhoppningsvis ser en framtida landslagsmålvakt i Täby, säger sportchefen Robin Andersson till klubbens hemsida och passar samtidigt på att tacka Karlstad för en "smidig hantering vid övergången".

De två andra spelarna som kommer bära den svarta eller vita tröjan kommande säsong kommer från klubbens lag Dam1an.

24-åringen Elina Jigered har även hon funnits med på försäsongen och dessutom hunnit göra två mål i Svenska Cupen, och nu får forwarden chansen i högstaligan.

- Otroligt kul att vi återigen väljer att lyfta upp spelar från dom egna leden! I Elina får vi en hårt jobbande spelare som är otroligt jobbig att möta och jag är övertygad om att hon blir en jobbig överraskning för många motståndare i höst, säger Robin Andersson.

Jigered får sällskap av 02:an Nova Lundell som även hon spelar forward.

- Nova är tekniskt skicklig, utvecklingsbar spelare med ett fint spelsinne där vi både tror och hoppas att hon ska fortsätta sin utveckling. Hon har alla förutsättningar att bli en toppspelare i SSL, avslutar Andersson.

Klara in

Sara Johnsson, forward (IBK Göteborg)

Michaela Sponiarova, forward (Vitkovice)

Tove Elvin, målvakt (Karlstad)

Elina Jigered, forward (egna leden)

Nova Lundell, forward (egna leden)

Klara ut

Julia Zachrisson, forward (Kalmarsund)

Alexandra Durling, målvakt (Slutar)

Jenna Taivaloja, forward (Kloten-Dietlikon)

Moa Tschöp, back (Kalmarsund)

Frida Nilsson, back (Åkersberga)

Tilda Määttälä, back (Åkersberga)

Felicia Forsmark, center (Telge)

Sara Attermo, forward (Sirius)

Agnes Wiklund, forward (Endre)

Matilda Sjödin, forward (Kalmarsund)



 

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: