Foto: Bosse Grängsjö
Svenska Cupen

Nya supertrion sköt Endre till semifinal

ANNONS

Vad får man om man mixar två gamla godingar med ett schweiziskt nyförvärv? En änglalik supertrio från Gotland så klart!

Endre har haft ganska stor omsättning i truppen under silly season där man tappat en hel del spets och samtidigt gått lite kräftgång resultatmässigt under försäsongen. Men med ett par dagar kvar till seriepremiären har Endre växlat upp och börjat visa upp sitt gamla vanliga jag och i tisdags tvålade de dit Västerås Rönnby med 5-4 i Svenska Cupen och dansade vidare till semifinal.  

- Det var en fartfylld och rolig match, det var verkligen en stor kamp där ute mellan två lag som ville mycket. Så det kändes bra att vi kunde stå upp så bra efter att ha varit lite ifrågasatta under försäsongen. Mot Rönnby visade vi verkligen att vi är att räkna med i år igen, säger Elin Roos till Innebandymagazinet.

Endre tog ledningen med 3-0 efter första perioden och ledde med 5-1 efter halva matchen. Sedan började Rönnby krypa närmre men Endre stod emot ett febrilt kämpande västeråsgäng och gick vidare till semi med andan i halsgropen.

- Vi spelade väldigt strukturerat och från första stund täckte vi skott och vi höll bort dem bra. Sedan satt vi våra lägen som vi fick. I slutet blev det tufft när de gick för det och forscherade fram. Men vi fortsatte göra jobbet och då fick de inte in bollen.

Nu väntar Pixbo Wallenstam i semifinalen efter att Mölnlyckelaget slog ut Malmö med hela 9-2 igår.  

- Båda lagen hade funkat bra och vi hade inget önskelag av dem. Pixbo är såklart det svåraste laget att möta men Malmö vet man aldrig var man har, de är tuffa och luriga också. Nu blev det Pixbo men det hade varit roligt att möta båda inför seriespelet.

Om Endre imponerade i kvartsfinalen som lag är det Roos som imponerat mest som spelare i Svenska Cupen. På tre matcher har hon gjort fem mål och fyra assist och med nio poäng leder den interna poängligan före sina två kedjekamrater Ellen Bäckstedt och Isabell Gerig som gjort sex respektive fem poäng.

Roos brukar inte vara någon större poängsputa så frågan är vad som hänt, är det en ny poängdrottning vi ser smyga fram?

- Det hade varit kul, haha. Nej men vi har fått ihop det bra i min formation och jag försöker trycka dit bollarna nu när jag får läge. Förr valde jag att passa lite mer i de lägena och jag satte mig heller inte i så här bra lägen utan varit mer tillbakadragen. Men nu försöker jag gå framåt mera och förhoppningsvis kommer det göra att jag gör lite fler poäng denna säsong.

Du och Ellen verkar ha fått in en bra tredjelänk med tanke på att ni ligger etta, tvåa och trea i interna poängligan nu. Vad är det som gör att ni tre har hittat varandra?

- Jag har spelat ihop med Ellen länge nu och vi känner varandra utan och innan. Sedan har Gerig kommit in och kompletterat oss väldigt bra med sin righthook och fart. Hon har även jättefin teknik så vi känns som en väldigt intressant trio med blandade kompetenser. 

På herrsidan gör ju Djurgården entré i SSL och de har ju sin stjärnkedja med Kareliusson-Schantz och Gafvelin som kallas De tre musketörerna. Det saknas dock en kedja med något roligt namn på damsidan. Kanske att Endres nya supertrio kan axla den rollen som Endre´s Angels med inspiration från den gamla kult TV-serien Charlies Angels?


TV: Magnus Fredriksson inför damernas SSL-säsong

"Thorengruppen favoriter och Pixbo är utmanarna även i år"

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: