Svenska Cupen

Backtalangens första mål i Helsingborg

ANNONS

En av Svenska Innebandys största backtalanger bjöd på ett läckert mål igår i Svenska Cupen.

FBC Lerums superunga lag gjorde stor succé i Allsvenskan förra säsongen anförda av klubbens gyllene generation av duktiga 02:or som vann SM-guld i U16 2019. En av de starkast glänsande 02:orna har backen Oskar Johansson varit. Till skillnad från sina kompisar så valde den stora backtalangen, som nyligen var med och spelade U19-VM, att lämna Lerum för att söka lycka i FC Helsingborg och Svenska Superligan. 

Igår gjorde han sitt första mål för Helsingborg när skåningarna slog ut Warberg i Svenska Cupen med 10-5. Stjärnnyförvärvet Christoffer Andersson fick bollen till skänks bakom mål efter en tuff tackling mot sargen. Alla väntade på en avblåsning men domarna lät spelet rulla på och tog en avvaktande utvisning. Något som Andersson och Johansson var först med att snappa upp och utnyttja läget fram till 9-2.  

- Självklart roligt att få göra sitt första mål! Jag är ingen spelare som gör massa mål, så blir lite mer speciellt för mig kanske. Lite konstig situation, där Jonatan Nilsson blev tacklad över sargen och det blev en avvaktande utvisning. Av någon anledning slutade alla spela, som att domaren hade blåst. Men så tog Christoffer Andersson bollen bakom mål och spelade in den till mig framför målet, så var det bara att försöka sätta dit den, säger Johansson till Innebandymagazinet om sitt första mål i Helsingborgströjan.

Det ser nästan ut som du är på väg att göra en målgest men ångrar dig sedan?

- Haha oj, det tänkte jag inte ens på. Nej, blev kanske mest förvånad att bollen gick in. Hade tyvärr inga planer på någon målgest!

Johansson spelade tillsammans med en riktigt vass och offensiv femma där han hade Fredi Petersson som backkollega och en kedja med Jonathan Nilsson, Linus Bergström och Christoffer Andersson framför sig.

- Vi har spelat med varandra nästintill hela försäsongen. Tycker att det har känts bra nu det senaste, vi har börjat hitta varandra mer i offensiven och fick bra träff på försvarsspelet igår.

Du är ju bara 19-år och ny i laget, vad tror du om chanserna att få spela med denna femma i premiären i helgen?

- Jag spelar med fyra fantastiskt bra innebandyspelare, vilket är väldigt roligt och utvecklande. Jag hoppas att mina chanser är stora att få starta.

Förutom ditt första mål som man kan se i klippet ovan, hur har den första tiden i Helsingborg varit?

- Den har varit bra. Har fått ett väldigt bra välkomnande av laget och det är en bra grupp, har även kommit till rätta i min nya lägenhet. Så jag trivs bra!

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: