Foto: Gunilla Gustafsson
Svenska Cupen

Kniven mot strupen för Kalmarsund ikväll

ANNONS

Kalmarsund är piskade att vinna mot Växjö för att tvinga fram en sudden i Svenska Cupen.

Det är bara dagar kvar till seriepremiären i SSL men de heta känslorna mellan lagen har redan börjat visa upp sig då Svenska Cupen pågår för fullt. På herrsidan spelas just nu åttondelsfinaler och i helgen spelades första mötet mellan Växjö och Kalmarsund. En match som Växjö vann med 7-3 till slut.

- Det var en tight match fram till de tio sista minuterna i sista perioden. Då tar vi några onödiga utvisningar och de får in ett par bollar och vi går ner oss. Vi sjönk ner till deras nivå och till den matchbilden de ville ha. Det känns som vi var svaga mentalt helt enkelt, säger Kalmarsunds lagkapten Anton Nilsson till Innebandymagazinet. 

Hur kan ni vara mentalt svaga så här nära seriepremiären?

- Det vet jag inte. Det är nytt med Svenska Cupen och det är mer som turneringsmatcher på försäsongen så vi var inte riktigt där bara tror jag.

Matchen var väldigt jämn och tight och med 12 minuter kvar att spela kvitterade Kevin Björkström för Kalmarsund till 3-3. Björkström skulle sedan vara inblandad i det matchavgörande 4-3 målet till Växjö. Kalmarsundsspelarna protesterar vilt direkt efter målet och vill få det bortdömt för att målskytten Markus Jonsson lyfter Björkströms klubba innan skottögonblicket. Domarna tolkar det dock annorlunda och utdömer en avvaktande straff som aldrig verkställs då Jonsson gör mål istället. 

 - De lyfter på Kevin Björkströms klubba precis innan de gör mål. Domarna tänkte ge dem straff också innan det blev mål så det blev lite upprörda känslor där. Men så är det ibland, det är domaren som dömer.

Video: Se situationen här


Tiden för Växjös ledningsmål är 14.12 och det blev lite av ett startskott till vinsten då Växjö gör ytterligare två mål inom loppet av två minuter och sedan avgör Manuel Maurer när han sätter 7-3 i öppen bur. Men ikväll spelas returmatchen och den spelas i Kalmar och då räknar kaptenen med en helt annan matchbild. 

- Vi ska bara gå ut och vinna, det finns inget annat som gäller på hemmaplan. Torska två raka matcher mot Växjö ska vi bara inte göra. Så ikväll ska vi bara gå ut och köra och visa vem det är som är det bästa laget.

På tal om det bästa laget så har representanter från båda lagen hävdat att de är det bästa laget i Småland och att det även är ett litet delmål att fortsätta vara det.   

- Det är klart att det finns en stor rivalitet och det blir alltid extra heta känslor när det är derby. Sedan är det inget man springer omkring och tänker på att man ska vara Smålands bästa lag utan man vill vinna alla matcher så klart. Men det blir alltid roliga, tuffa men framförallt heta matcher när vi möter Växjö, så är det.

Reglerna i Svenska Cupen är att om båda lagen vinner varsin match så blir det sudden death som avgör vilket lag som går vidare. Så om Kalmarsund vinner kvällens match kommer det spelas en sudden direkt om vilket lag som avancerar vidare till kvartsfinal. Men att spela sudden är inget som Kalmarsund tränat extra mycket på under veckan. 

 - Nej det är inget vi har tränat på utan det gäller bara att se till att det är vi som gör det första målet.  


 


TV: "Falun mot Kalmarsund i SM-finalen"

Magnus Fredriksson inför herrarnas SSL-säsong

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: