Foto: Magnus C Lydahl
Svenska Cupen

Gårdagens och dagens matcher i Svenska Cupen

ANNONS

Ikväll spelar fem avgörande matcher i Svenska Cupen på dam- och herrsidan.

Svenska Cupen är inne i omgång tre och igår åkte två lag ur cupen på herrsidan. Ikväll fortsätter dramatiken där tre herrlag kommer gå vidare till kvartsfinal och två damlag kommer gå vidare till semifinal. 


Måndagens matcher

Sirius-Hagunda 7-1 

SSL-nykomlingarna Hagunda hade satt sig i ett perfekt läge inför returen mot lokalkonkurrenterna Sirius genom att vinna första mötet med smått imponerande 9-3. Men i returmötet var det inte mycket som gick nykomlingarnas väg och efter en mållös första period var det Sirius som tryckte gasen i botten och vann andra perioden med 4-1 och sedan även den tredje perioden med 3-0. Så efter full tid hade båda lagen vunnit varsin match vilket gjorde att suddenspel fick avgöra vilket lag som skulle avancera till kvartsfinal. Efter lite mer än fyra minuters spel i sudden kunde Axel Solander skjuta Sirius vidare. Bästa poängplockare blev Kevin Söderling och Fredrik Edholm med fyra poäng vardera. 

Falun-Karlstad

Falun vann bortamötet enkelt med 13-5 men trots att man hade alla stjärnor med sig var det 18-åriga Melker Hemmingberg som imponerade mest med tre mål och två assist. I gårdagens returmöte var varken Hemmingberg eller Falun på samma målhumör. 18-åringen blev poänglös när Falun besegrade värmlänningarna med 11-6. Poängbäst denna gången blev en viss Alexander Galante Carlström med fyra mål och en assist. Så Falun dansade vidare till kvartsfinal utan att ta ut sig alldeles för mycket.

Tisdagens matcher

Herrar

Storvreta-Visby

Här har vi ett klassiskt David mot Goliat-möte där giganten Storvreta med all sin SSL-erfarenhet och sina SM-guld ställs mot Visby som bara spelat en säsong i SSL. Som beräknat vann Storvreta över det allsvenska laget med hyfsat stora siffror i första mötet (10-5). Men det var först i sista perioden som Storvreta drog ifrån och gjorde ett ryck från 6-4 till 9-5 på under två minuter. Ikväll är det dags för returmötet och det är väl inget som talar för att Storvreta ska tappa detta på hemmaplan. 

Helsingborg-Warberg

Här fick vi se lite av en skräll i första mötet som slutade 3-3. Helsingborg har värvat väldigt bra och spås vara med och slåss om topplaceringarna i SSL kommande säsong medan Warberg tappat en hel del spelare under silly season och kommer få det tuff i toppen av den södra allsvenskan. Skulle inte Helsingborg avgöra ikväll på hemmaplan tar nog snacket om ett luftslott snart fart. 

Kalmarsund Växjö

Ett stekhett Smålandsderby mellan två lag som vill vara landskapets bästa lag. Just nu är det fördel Växjö som vann efter att ha exploderat sista fem minuterna i den senaste matchen. Då gick man från 3-3 till 7-3 och tog hem första rivalmötet. Kanske att Kalmarsund är en lite favorit ikväll tack vare hemmaplansfördel men ska man spel på matchen så är nog en helgardering det bästa alternativet.

Damer

Falun-Thorengruppen

Hyperintresant möte mellan regerande Svenska Mästarna Thorengruppen och utmanarna Falun som sagt att de ska bli svenska mästare senast 2023. Här får Falun sin första riktiga värdemätare var deras drömbygge står mot tuffast tänkbara motstånd. Falun tog sig inte till slutspel förra säsongen som nykomlingar men efter en riktigt bra silly season är ett missat slutspel denna säsong ett stort misslyckande. I kväll får vi svar på hur bra Falun egentligen är.  

Västerås Rönnby-Endre

Ett jätteintressant möte mellan två lag som haft två helt skilda försäsonger. Västeråsarna har imponerat stort under försäsongen och tagit flera imponerande skalper men framförallt visat upp ett väldigt bra spel. Endre i sin tur har varken visat upp bra spel eller bra resultat. Men det är lite så det brukar se ut för Gotlänningarna så man vet inte riktigt var de står just nu. Båda lagen tippas slåss om samma tabellplaceringar så ikväll kommer vi få en första fingervisning om vem som skött försäsongen bäst. 

Fotnot: På damsidan så spelas kvartsfinalerna av bäst av en match så vinnarna i dagens drabbningar går vidare direkt till semifinal. 




TV: Magnus Fredriksson inför damernas SSL-säsong

"Thorengruppen favoriter och Pixbo är utmanarna även i år"

Den här artikeln handlar om: