Sök
svenska cupen
Alexander Gustafsson och hans Jönköping hade all anledning till att le efter helgens derbyseger.
Foto: Andreas Joakimsson
Svenska Cupen

Så slutade helgens matcher i Svenska Cupen

Vi fick se en cup-helg som blev riktigt rik på både skrällar och mål.

Svenska Cupen har nått åttondelsstadiet och nu har samtliga lag spelat det första mötet av två. Åttondelarna tjuvstartade redan under tisdagen, och det slutade med en 8-2-seger för Thorengruppen i derbyt mot Dalen. 

Hagunda - Sirius 9-3  

Fredagens cupomgång inleddes med lite av en skräll. Att Hagunda besegrade Sirius var kanske ingen praktsensation, men att man besegrar en av sina storebröder med sex mål får klassas som imponerande. Inför sista perioden ledde man med 8-1! Felix Abrahamsson gjorde 0+4 vilket gör att han toppar cupens poängliga ihop med Markus Jovic (Visby) och Daniel Hernandez (Team Thorengruppen) på 10 poäng. Returmötet spelas ikväll.

Målskyttar Hagunda: Timon Stäubli (2), Jonathan Lundkvist, Jonathan Blomqvist, Jakob Arvidsson, Adam Nilbrink, Niklas Wik, Patrik Jansson, Markus Åkerfeldt

Målskyttar Sirius: Fredrik Edholm (2), Kevin Söderling

Karlstad - Falun 5-13  

Det blev som väntat en stabil seger för svenska mästarna som ställdes mot (tippade) allsvenska topplaget Karlstad på bortaplan. Hemmalaget fick visserligen en chockstart då man ledde med 2-0 efter åtta minuter, men Falun hade kvitterat innan första perioden var över. Även mittenakten blev jämn målmässigt och inför tredje så ledde Falun med 5-3, men man avslutade sista perioden med att göra hela åtta mål och skrev då slutresultatet till 5-13. Melker Hemmingberg verkar ha konserverat formen från U19-VM då han svarade för ett hattrick och två assist i matchen.

Målskyttar Karlstad: Johan Palmqvist (3), Simon Sjögren, Sebastian Degeryd

Målskyttar Falun: Melker Hemmingberg (3), Rasmus Enström (2), Emil Johansson (2), Alexander Galante Carlström, Patrik Burman, Emil Lundmark, Malte Lundmark Casper Backby, Emil Nilsen

Jönköping - Mullsjö 11-5  

Samma ord som skrevs om Uppsala-derbyt kan skrivas om denna matchen också: Ingen jätteskräll att lillebror vinner, men anmärkningsvärt att man gör det med så många mål. Mullsjö var länge med i matchen målmässigt och Sebastian Palmqvist fick ett drömläge till att reducera till 7-6 i mitten av tredje när han fick chansen att lägga en straff, men den tog han inte. Istället svarade Mullsjö med att göra fyra raka mål. 18-årige Simon Hult blev stor matchhjälte för JIK med sitt hattrick – därmed har han gjort sju poäng på de tre inledande matcherna i cupen! Hult blev nyligen uttagen i den nya U19-truppen och har tidigare hyllats av sportchefen Joakim Nordén

Målskyttar Jönköping: Simon Hult (3), Anton Ekstrand (2), Dennis Svensson (2), Alexander Zoric, Hannes Nyström, Lucas Bernhardsson, Martin Glimberg

Målskyttar Mullsjö: Pelle Tarenius (2), Andreas Lindholm (2), Isak Hall

Visby - Storvreta 5-10  

Precis som många övriga matcher i cupen så var den här tillställningen jämn under en längre tid, åtminstone i målstatistiken. Storvreta ledde med uddamålet inför tredje men kunde dra ifrån på slutet. Rasmus Sundstedt var tillbaka i Storvreta som annars kom till spel utan spelare som Anton Birgersson, Simon Götz, Robin Nilsberth och Fredrik Lindholm

- Överlag är det kanske ingen jättebra match av oss. Vi kopplar på litegrann och går ifrån i tredje, men överlag har vi mycket mer att hämta faktiskt, säger Storvretas Emrick Wiggur till klubbens hemsida efter matchen.

Målskyttar Visby: Markus Jovic (3), Wilmer Viinamäki, Albin Lundell

Målskyttar Storvreta: Filip Eriksson (3), Otto Weidman (2), Liam Åström (2), Albin Sjögren, Andreas Stefansson, Emil Helmrich

Växjö-Kalmarsund 7-3    

Här snackar vi styrkebesked! Kalmarsund gick in i Smålandsderbyt som knappa favoriter, bland annat på grund av de senaste säsongernas resultat, men fick se sig besegrade i ett känslostarkt derby. Växjö har imponerat på många experter under sommaren efter deras värvningar och det var också två nyförvärv som grundlade segern i lördags: Återvändande storstjärnan Manuel Maurer svarade för ett hattrick samtidigt som Örebro-värvningen Marcus Ekengren blev tvåmålskytt.

Målskyttar Kalmarsund: Anton Nilsson, Jesper Lindström, Kevin Björkström.

Målskyttar Växjö: Manuel Maurer (3), Marcus Ekengren (2), Marcus Jonsson, Tommy Bolin. 

Pixbo Wallenstam - Linköping 8-5  

Det på förhand kanske mest jämna dubbelmötet i cupens tredje omgång slutade med seger för Pixbo, men efter tio minuter såg det ut att gå en helt annan väg. Då hade nämligen Linköping gått upp i en 3-0-ledning men hemmalaget kunde vända efter en stark mittenakt som man vann med 5-1.  Slutresultatet skrevs till 8-5. Oskar Weissbach, som förväntas bli en av Pixbos stöttepelare under säsongen, blev stor segerorganisatör med sina 2+3

Målskyttar Pixbo: Oskar Weissbach (2), Adam Persson (2), Gustav Fritzell (2), Felix Lanver, Marcus Peil

Målskyttar Linköping: Olle Abrahamsson (2), Jesper Alm, William Almlöf och Oskar Hovlund

Warberg-Helsingborg 3-3  

Omgångens enda faktiska skräll. Helsingborg har stora förväntningar på sig den här säsongen och är en normal dag ett nummer för stort för Warberg, men hemmalaget gav sig inte utan en rejäl fight. Stekheta Isak Stöckel inledde matchens målskytte men Linus Malmström han kvittera innan första perioden var över. Helsingborg kunde vända i andra efter mål av Max Wahlgren, men Mattias Kongstad kvitterade snabbt inpå. Linus Nordgren gav Helsingborg ledningen på nytt innan perioden av över, men sista målet i matchen kom från Warberg och gjordes av Simon Svenssons som spikade resultat till 3-3.

Målskyttar Warberg: Isak Stöckel, Simon Svensson, och Mattias Kongstad

Målskyttar Helsingborg: Max Wahlgren, Linus Nordgren, Linus Malmström

Så spelas returerna  

Måndag

18.30 Sirius-Hagunda

18.30 Falun-Storvreta

Tisdag

18.30 Storvreta-Visby

19.00 Helsingborg-Warberg

19.30 Kalmarsund-Växjö

Onsdag

18.30 Dalen-Team Thorengruppen

19.00 Linköping-Pixbo

Torsdag

19.00 Mullsjö-JönköpingTV: Galantes enorma uthållighet: "Har varit min grej"

Alexander Galante Carlströms mäktiga rekord på Beep-testet: "Inte många som kommer upp i det"

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten