SSL-KICKOFF: HERRAR
David Gilleks Linköping var kungarna av sudden death förra säsongen.
Foto: Per Wiklund
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 7: Linköping - "Inte värvat stora namn i innebandyvärlden"

Utmaningen: Linköping kommer inte upprepa bedriften som de var ensamma om förra säsongen - "Vi antar den utmaningen"

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 7: Linköping.


Linköping IBK

Bildades: 1987

Antal säsonger i högsta serien: 12

Debut i högsta serien: 1999/00

Arena: Linköpings Sporthall

SM-medaljer: 2 silver, 1 brons


Henrik Jansson om Linköping: Har gjort en rensning av spelare som kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna, och det känns helt rätt. Det kändes inte harmoniskt i Linköping den förra säsongen, varken i spelet eller i rollfördelningen. Man har sett ganska kantiga ut långa stunder. Men jag hade nog trott att man skulle ha hittat bättre ersättare till Dany Känzig, Olli Laine och Viktor Palm. Mestadels yngre förmågor finns på in-kontot där jag tror stenhårt på William Almlöf i en större roll än han hade i Kalmarsund. 


Snabbfrågor med tränare David Gillek

Ni har tappat och värvat ungefär lika många spelare under Silly season. Vad säger du om truppen som står till ditt förfogande?

- Vi är rätt så nöjda, vi har kanske inte värvat några stora namn i innebandyvärlden men vi har fått de spelarna och de spelartyperna som vi sökte och som vi kände att vi saknade. Så truppen känns bra.

Vilka nyförvärv tror du kommer utmärka sig under säsongen?

- Det känns väldigt bra att vi har fått med målvakten Leo Torell Hagström. Han var med oss lite i slutet på förra säsongen. Han är en jättebra målvakt som kommer spetsa till målvaktsstaben. William Almlöf hoppas vi ska leverera mål för oss och Lukas Eldholm kommer också vara jätteviktig för oss. Men som sagt jag är nöjd med alla nyförvärv och jag tror att de kommer tillföra sitt till laget.

Det känns som ni är mitt uppe i en generationsväxling?

- Den har väl pågått ett tag men det vi gör nu är att vi bygger ett lag som vi kan ha kontinuitet med i flera år framåt. Spelarna vi har tagit in är spelare som vi hoppas ska stanna i flera år om allt går som vi önskar. Vi känner att vi vill ha mer kontinuitet i truppen, det har visat sig att de lagen som gått bäst de senaste åren har haft just det.

Senast fixade ni slutspel i sista omgången, hur ska ni klara av det tidigare i år?

- Vårt första mål är att komma bättre i serien än vad vi gjorde ifjol. Då gäller det att vi gör rent hus med de lägre rankade lagen än oss. Vi måste ha en större jämnhet i våra prestationer över hela säsongen, det tror jag är viktigast.

När får vi se Linköping i en ny SM-final, de var ju ett par år sedan?

- Det är klart att vi vill gå så långt som möjligt och att vi skulle vilja spela final redan till våren. Men det finns andra lag som vill det också och även om vi gör det svinbra vet man inte hur långt det räcker mot andra lag som kanske har mer erfarenhet och bättre lag på pappret. Men inom de kommande säsongerna siktar vi definitivt på att ta oss till final och spela om guldet.


Linköping vinner inte alla sudden death-matcher igen!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Förra säsongen blev Linköping helt ensamma om en bedrift och det var att vinna samtliga sudden-matcher man spelade. Inte nog med att man vann alla, man spelade dessutom näst flest sådana av alla lag, Vid sex (!) tillfällen avgjorde östgötarna i 4 mot 4-spel och tog extrapoängen. Men till kommande säsong påstår vi att de inte kommer vinna alla sudden igen.  

David Gilleks reaktion på påståendet: 

Vi antar den utmaningen även om vi tänkte avgöra matcherna tidigare i år. Men kommer vi till sudden så ska vi absolut vinna alla även denna säsong.

Hur kommer det sig att ni var så bra i sudden förra säsongen?

- När vi vann de första suddenavgöranden så gav det oss ett självförtroende som vi tog med oss. Vi kände att vi är bra på det här. Sedan har vi många spelare som är bra på att slå ut sin motståndare och skapa numerära överlägen. Det passar våra spelare när det blir lite större ytor på planen.


Silly season

Klara in

Ola Hyltén, forward (Hovslätt)

Lukas Eldholm, forward (Höllviken)

Samuel Dahlberg Demir, forward (Falun Utveckling)

William Almlöf, forward (Kalmarsund)

Ludwig Bäckman Forkner, center (egna leden)

Klara ut

Oskar Hagberg, forward (AIK)

Dany Känzig, forward (klubb oklar)

Olli Laine, back (TPS)

Viktor Palm, forward (Onyx)

Felix Forslund, forward (Dalen)

Anton Gröön, center (Jönköping)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: