SSL-KICKOFF: HERRAR
Foto: Jimmy Palm
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 3: Helsingborg - "Då hade jag varit nöjd"

Utmaningen: Jonathan Edling ska göra assist - för 10:e (!) SSL-säsongen i rad.

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 3: Helsingborg.


FC Helsingborg

Bildades: 1979

Antal säsonger i högsta serien: 18

Debut i högsta serien: 2003/04

Arena: Helsingborg Arena

SM-medaljer: 1 brons



Henrik Jansson om Helsingborg: Silly seasons stora vinnare. Med Christoffer Andersson, Linus Bergström och Daniel Johnsson på in-kontot kommer skåningarna kunna mönstra tre giftiga kedjeformationer. Dessutom får man in Allsvenskan södras bästa back i Oscar Johansson. Helsingborg kommer som det ser ut kunna ställa upp med det bästa laget man någonsin haft, och då minns vi att man redan förra säsongen pressade Falun ganska hårt i kvartsfinalen med två vinster. Semifinal känns givet att ta sikte på 2022.


Snabbfrågor till forwarden Jonathan Nilsson

Man är ju nyfiken. Hur bra är Helsingborg i år?

– Ja, det är vi också nyfikna på. Det är klart att det känns riktigt bra. Det är fortfarande lite bitar som ska sättas på plats men vi är väldigt spända på att se hur pass bra vi egentligen är i år. Vi tror starkt på oss själva.

Många lyfter fram er inför den här säsongen, ni har press på er, hur hanterar ni det?

– Jag tycker man känner av att många i laget tycker det är kul att det snackas om oss. Vi är ganska vana vid att vara runt slutspelsstrecket och spela utan press, nu ska vi till slutspel och kanske högre upp också. Många tycker det är kul att ha den pressen, om man ska kalla det press. Det känns som vi verkligen vill framåt rejält i år.

Vad krävs för att du ska känna dig nöjd efter den här säsongen?

– Det är egentligen att vi tar ett steg längre än vi gjort tidigare, då hade jag varit nöjd. Vi har gått till semifinal en gång men det var många år sedan. Vi siktar först och främst på att skaffa oss ett bättre utgångsläge inför slutspelet. Vi vill upp och fajtas strax bakom Storvreta och Falun, helt klart. 


Jonathan Edling ska göra 5 assists!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Helsingborgs målvakt Jonathan Edling gör sin tionde raka säsong i SSL. I de nio föregående säsongerna har han lyckats göra minst en assist i samtliga. Det är han helt unik med. Nu utmanar vi honom att göra assist för tionde säsongen i rad. Men det vore klent med endast en assistpoäng, med hans mått mätt, så vi kräver 5 assists. 

Edling har oftast siktat på Jonathan Nilsson och Fredrik Azelius med sina utkast. Nu har Azelius slutat, så pressen ligger på Nilsson att se till att utkasten blir till assists.

– Ja, där får vi faktiskt steppa upp i år. Det var ruskigt dåligt förra året (Edling gjorde två ass i grundserien och en i slutspelet...), vi behöver rycka upp oss både han och jag, säger Jonathan Nilsson.


Silly season

Klara in

Oscar Johansson, back (Lerum)

Christoffer Andersson, forward (Dalen)

Linus Bergström, forward (Höllviken) 

Daniel Johnsson, forward (Grasshopper Club Zürich)

Oliver Bellman, back (Åstorp/Kvidinge)

Rasmus Stoltz, back/center/forward (Munka-Ljungby)

Marcus Wikström, forward (Helsingborg Herr2an)

Klara ut

Fredrik Azelius, back (Slutar)

Oliver Uhrberg, back (Munka-Ljungby, återvänder efter lån)

Jonathan Skoglösa, back (Munka-Ljungby)

Andreas Lindholm, forward (Mullsjö)

Albin Karlsson, back (Åstorp/Kvidinge)

Patrik Nordgren, forward (Lomma)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: