SSL-KICKOFF: HERRAR
Foto: Magnus C Lydahl/montage
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 14: Djurgården - "Försvar är bästa anfall"

Utmaningen till Djurgården: De tre musketörerna ska göra 100 poäng tillsammans!

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 14: Djurgården.


Djurgårdens IF IBS

Bildades: 1990 (innebandysektionen)

Antal säsonger i högsta serien: Första

Debut i högsta serien: 2021/22

Arena: Eriksdalshallen

SM-medaljer: 0 

Värt att veta: Djurgården slogs samman med Caperiotäby 2014/15. Caperiotäby tog två SM-silver och ett SM-brons.



Henrik Jansson om Djurgården: Så sent som för ett par dagar sedan nåddes vi av nyheten att Djurgården har tappat tre rutinerade spelare och står med en för tunn trupp. Nya tränaren Roger Östergren konstaterar själv att det inte kommer hålla i längden. Det har ryktats om någon landslagsspelare på gång in och det hade verkligen behövts, men också att man breddar truppen med fler spelare. Just nu får man ihop en bra femma med de tre musketörerna Patrik Schantz, Sebastian Gafvelin och Patrik Kareliusson men det är inte ens säkert att de kommer leverera det som krävs med tanke på det högre tempot i SSL. Tyvärr ser det ut som Stockholm slarvar bort den här chansen att etablera ett lag i SSL igen.


Snabbfrågor med assisterande tränare Roger Östergren

Fagerhult spelade en väldigt offensiv innebandy som nykomling förra året, vilken typ av innebandy ska man förvänta sig av Djurgården? 

– Det tycker jag är fel sätt att tänka. Jag tror man ska lägga grunden i att vara svåra att göra mål på, så svåra det går. Jag vill inte påstå att det blir ett igelkottsförsvar direkt men vi tänker att försvar är bästa anfall. 

Hur bra tränade är Djurgården efter årets försäsong?

– Vi har tränat på ganska bra, tycker jag. Dock har vi inte så stor trupp, det är mest det som oroar. Just nu jobbar vi för att bredda truppen. Det har varit några äldre spelare som inte vetat hur de skulle göra efter förra säsongen och vi hade gärna velat att de skulle spela kvar, men nu valde de att inte göra det. Då blir det ett hål.

– Jag är rätt så nöjd med den trupp jag har förutom att det inte alltid är så lätt att få ihop en mängd spelare på träningen för att få kvalité. Vi har jäkligt målmedvetna spelare i truppen men att vi inte har en bred trupp kommer inte hålla i längden, vi måste få en större trupp. 

Det låter oroväckande att behöva säga det en vecka före premiär?

– Visst är det så. Men vi kan bara överraska, vi ska ju vara den sämsta nykomlingen någonsin. Jag ser det som en styrka att Djurgården har haft i stort sett samma trupp i säkert sju-åtta år. Men det är klart att vi förstår vart i näringskedjan vi befinner oss, det blir en utmaning. 

Vad krävs för att du ska vara nöjd efter den här säsongen?

– Att vi håller oss kvar. Så är det ju som nykomling. Det är för många som har satt sig på för höga hästar genom åren och sagt att de ska gå till slutspel, statistiskt har det visats att det inte funkar så. Jag tror det är sunt att tänka att man ska hålla sig kvar i SSL, då har man gjort det bra. 



De tre musketörerna ska göra 100 poäng tillsammans!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Patrik Kareliusson, Sebastian Gafvelin och Patrik Schantz har i många år varit Djurgårdens viktigaste spelare. Ska DIF har någon som helst chans att klara sig kvar i SSL så måste denna trio leverera. Vi ger dem utmaningen att tillsammans få ihop 100 poäng totalt.

Tränaren Roger Östergrens reaktion: 

– Ingen blir gladare än jag, i alla fall, om de gör det.


Silly season

Klara in

Andreas Rehn, målvakt (Älvsjö)

Gustav Sandberg, center (Onyx)

Patrik Jeppsson, back (Rotebro)

Roger Östergren, tränare (Rotebro)

Klara ut

Erik Oweling, back (Astra Sarnen, Schweiz)

Mikael Öhman, tränare (Astra Sarnen, Schweiz)

William Stenman, målvakt (Värmdö)

Fredric Gustavsson, forward (klubb oklar)

Oscar Norrman, forward (klubb oklar)

Pontus Furevik, back (klubb oklar)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: