EN VECKA KVAR TILL SSL-PREMIÄR
Foto: Per Wiklund
SSL Dam-kickoff 2021/22

Plats 2: Pixbo Wallenstam - "Fokuserar inte på vad som varit"

Utmaningen till Pixbo: Förlustsviten mot Thorengruppen/IKSU kommer att förlängas!

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Christian Svenssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 2: Pixbo Wallenstam.


Pixbo Wallenstam

Bildades: 1981

Antal säsonger i högsta serien: 26

Debut i högsta serien: 1993/94

Arena: Wallenstam Arena

SM-medaljer: 1 guld, 3 silver, 9 brons


Christian Svensson om Pixbo Wallenstam: Mölnlyckes stoltheter har ett fantastiskt väloljat maskineri i sitt lagbygge som inte tappat en enda startspelare under Silly season. Det fanns en del osäkra kort i de utländska stjärnspelarna men alla valde att stanna kvar. Så kontinuiteten i kombination med lagmaskinen kommer bli Pixbos största vapen. Man har gjort en värvning och det är inte vilken värvning som helst heller, utan en av världens tio bästa backar i Flurina Marti. Efter seriepremiären för två säsonger sedan sa jag att Pixbo skulle ta SM-guld om tre säsonger om de fick behålla sina spelare och det har de fått. Så jag står fast vid att det är i år som de kommer ta sitt andra guld, men seriesegern går till Thorengruppen. 


Snabbfrågor med tränare Jonas Gustafsson

Hur kommer Pixbo Wallenstam att spela innebandy under din ledning?

- Vi har ju så gott som samma trupp i år så den som tittar utifrån kommer nog inte märka så stor skillnad. Vår förhoppning är att kunna spela ett litet mer dynamiskt försvarsspel där vi sätter lite mer press på motståndarna. Så vi kommer fortsätta på traditionellt Pixbomanér med att vara ett lag med bra försvar men som vill gå framåt.

Ni har världens bästa försvarsuppställning men hur ska ni få anfallet att bli lika bra?

- De sakerna som vi vill ändra i vårt försvarsspel kommer göra så att vårt anfallsspel blir bättre också. Vi kommer också utveckla vår träningsmiljö så att vi kan jobba på dessa bitar varje träning och ta större kliv med anfallet.

Ni har äntligen fått en ny arena som precis är färdigbyggd. Hur kommer det påverka laget?

- Det är helt fantastiskt att få träna och spela matcher i den nya arenan och det har blivit ett lyft för hela föreningen. Det är några procent roligare att gå till träningarna nu och spela i en ny arena så det tror jag kommer att påverka spelarna prestationer lite nu i början.

Pixbos publiksiffror i Wallenstamhallen var ju ingen rolig läsning. Hur ska ni locka publiken till nya arenan?

- Det är inte jag rätt man att svara på hur vi ska lyckas med det. Det enda jag kan påverka är att vi spelar en sådan rolig innebandy så att folk vill komma och titta på oss.


Förlustsviten mot Thorengruppen/IKSU kommer att förlängas!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Pixbo har en lång historia av tuffa möten mot Thorengruppen/IKSU där de båda har mötts i slutspel flera gånger med utgången att Thorengruppen dragit det längsta strået flest gånger. Pixbo förlorade bägge matcherna i serien senast plus att man torskade SM-finalen mot Thorengruppen. Lägger man sedan in IKSU i ekvationen så har inte Pixbo vunnit över Umeålaget sedan 2017 och de har 12 raka förluster. Vi tippar att förlustsviten kommer förlängas.

Jonas Gustafssons svar på påståendet att man inte kommer slå Thorengruppen:

– Det kommer vi definitivt göra. Vi går inte tillbaka och tittar i historien utan vi tittar framåt. Vi fokuserar inte på vad som varit utan vi har full fokus på vad vi vill göra denna säsong och där räknar vi in att slå Thorengruppen.


Silly Season

Klara in

Jonas Gustafsson, huvudtränare (comeback)

Joel Rauswall, assisterande tränare

Flurina Marti, back (Piranha Chur)

Klara ut

Louise Hedkvist, forward (IBK Göteborg)

Fredrik Larsson, tränare (klubb oklar)

Jesper Falk, assisterande tränare (klubb oklar)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: