EN VECKA KVAR TILL SSL-PREMIÄR
Foto: Per Wiklund
SSL Dam-kickoff 2021/22

Plats 8: Karlstad - "Bli bättre på att hålla i taktpinnen"

Karlstads tränare om Innebandymagazinets utmaning: "Haha, ja då får jag väl gå emot alla som tror det"

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Christian Svenssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 8: Karlstad.


Karlstad IBF

Bildades: 2011

Antal säsonger i högsta serien: 20

Debut i högsta serien: 2001/02

Arena: Colorama Arena

SM-medaljer: 0


Christian Svensson om Karlstad: Karlstad har de senaste misslyckade säsongerna lagt skulden på tränarna och haft en rejäl tränarcirkus med sparkade tränare hit och dit. Så inför den förra säsongen var förväntningarna höga på laget efter att man rekryterade den före detta förbundskaptenen Jan-Erik Vaara. Men inte ens en av landets mest meriterade tränare kunde vända på den negativa trenden och Karlstad riskerade att åka ur. Men nu är inte Vaara kvar längre och istället har Joacim Holmén kommit tillbaka. Han var den tränare som senast tog Karlstad till slutspel, ett slutspel som dock inte blev av. Men med tre starka värvningar så är det dags för värmlänningarna att spela slutspelsinnebandy igen.


Snabbfrågor med assisterande tränaren Joacim Holmén

Karlstadpubliken har inte fått se någon slutspelsinnebandy de fyra senaste säsongerna, hur ska ni se till att bjuda dem på det kommande säsong?

- Vi måste steppa upp och bli bättre bakåt samtidigt som vi gör mer mål framåt. Men vi har fått en del nyförvärv i år som är duktiga. Man måste ha bra material för att komma något vart och man måste ha en spelidé som alla tror på. Sedan gäller det att ha kul och jobba hårt tillsammans. Men jag tycker att det känns bra.

Hur har truppen förändrats under silly season?

- Vi har fått in mer spets i truppen och flera målskyttar så jag är helt säker på att Karlstad kommer att spela en bättre innebandy i år. Vi har saknat spetsspelarna förut som kan göra mål på egen hand och avgöra de tighta matcherna.

Vem kommer få mest rubriker av Karlstadspelarna i år?

- Jag tror att Linnea Wallgren kommer få det. Det är en väldigt snabb och komplett spelare som kan göra mycket på egen hand. Hon är säker i avsluten och kan vända bort sin gubbe.

Du och Oskar Moberg är ju två nygamla tränare, vad ska ni sätta för prägel på laget?

- Vi ska ha ett fantasifullt anfallsspel kryddat med ett tufft försvarsspel. Karlstad har släppt in på tok för mycket mål de senaste säsongerna och det håller inte om man ska ligga uppe i toppen. Vi ska bli mer spelförande och inte låta motståndarna föra spelet mot oss. Med det materialet vi har i år så kan man kräva att vi ska bli bättre på att hålla i taktpinnen. 


Tränarna kommer inte få fortsatt förtroende!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. De sju senaste säsongerna har det varit olika tränarstaber varje säsong i Karlstad och de fyra senaste har tre fått sparken, och Vaara slutade senast. Mönstret är tydligt och när nästa säsong påbörjas ser vi risken som stor att tränarstaben inte kommer se likadan ut som nu.

Joacim Holméns reaktion på påståendet:

- Haha, ja då får jag väl gå emot alla som tror det och säga att jag och Oskar kommer stå kvar i båset även nästa år. 

Varför har Karlstad haft en så stor tränarcirkus de sju senaste säsongerna?

- Jag vet inte riktigt men jag tror att det har att göra med resultatet till stor del. Tjejerna som varit i Karlstad ett tag vill spela slutspel och bli bättre. Det är väl så det funkar i alla lagidrotter, spelarna vill utvecklas och nå bättre och bättre resultat. Och är det så att resultaten uteblir så får oftast tränarna gå.


Silly season

Klara in

Linnea Wallgren, forward (Endre)

Oskar Moberg, huvudtränare (Herr1an-laget)

Adina Augustsson, center (Mora)

Alexandra Terner, forward (Mora)

Klara ut

Tilda Flodell, forward (klubb oklar/slutar)

Jan-Erik Vaara, tränare (klubb oklar)

Wilma Berggren, center (Hagfors Uddeholm)

Klara Danielsson, forward (Hagfors)

Oskar Moberg, tränare (Karlstad Herr1an) 

Luize Bilinska, forward (slutar)

Emilia Lassfolk, forward (klubbens division 1-lag)

Julia Kroon, back (klubb oklar)

Mikaela Målström, forward (slutar)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: