Sök
#ibsilly
William Nilsson ansluter på dubbellicens till Lagan från Jönköping.
Foto: Andreas Joakimsson
Landet runt

Senaste övergångarna i innebandy-Sverige

Svenskar blir proffs i Norge, Lagan tar in två spelare på dubbellicens och Fagerhult Habo gör dubbelvärvning.

Flera spelare har under säsongen bytt mellan Herr1an-laget Järfälla och Hässelby från divisionen under. Nu gör ytterligare två spelare samma resa: Anton Larsson vänder hem till Hässelby efter två säsonger i Järfälla, samtidigt som Jesper Lagervall tar steget i den andra riktningen och därmed avancerar i seriesystemet

Järfälla meddelar också att Anton Harsem ansluter till truppen. Harsem har spelat för Täby hela livet men väljer nu spel med Järfälla.

- Alltid roligt med nyförvärv, och att Anton är en gigant både bokstavligt och bildligt är ingen underskattning. En oerhört rutinerad spelare som kan leverera både från back samt ytterpositionerna, något som kommer Spiders väl till lags denna säsong. Det ska bli riktigt spännande att få se Anton i den konstellation vi tänkt honom i, och jag misstänker att utöver hans rutin och spelsinne så kommer hans fysik vinna respekt hos våra motståndare, säger sportchefen Daniel Norman till klubbens hemsida.

***

Eddie Olsson har slagit sig igenom Landskronas ungdomsled och dessutom spelat i klubbens lag i Herr4an, men till nästa säsong får han chansen i Herr1an dit han flyttats upp. 

- Känslan är bra, ska bli skoj att spela på en högre nivå och med ett nytt gäng med spelare. Jag skulle väl säga att jag har en bra blick för spelet och är en aggressiv spelare och har även ett vasst handledsskott, säger han till klubbens hemsida.


***

Backen Angelica Forsborn lämnar allsvenska Munka-Ljungby efter två år och återvänder istället till FC Helsingborg, en klubb som hon gjort över tio säsonger i.

– Angelica är en spelskicklig högerback med en stark vinnarskalle som kommer göra mycket nytta i vår unga trupp denna säsong, säger sportchefen Fredrik Roos till klubbens hemsida.

***


Allsvenska Fagerhult Habo har varit rejält aktiva senaste tiden. Man har presenterat kontraktsförlängningar med Linn Cederquist, Elsa Haraldsson och Elin Nolberger, och nu kan man även offentliggöra två värvningar. Man hämtar in Julia Thunander från Fröjered i Allsvenskan Västra samtidigt som Matilda Fogelberg gör comeback på planen efter en tids uppehåll – även hon har Fröjered som senaste klubbadress. 

***

Jönköpings talang William Nilsson kommer kunna få luftas i Allsvenskan under säsongen då han tecknat ett dubbellicens-avtal med Lagan. Nilsson, som spelar forward och är född 2000, har registrerats för 26 SSL-matcher och gjort 1 mål. 

- Vi har haft ett behov att spetsa truppen på denna position efter att tappat en hel starka pjäser från förra säsongen. William har erfarenhet av högsta nivå och det skall bli både kul och spännande att se han komma in i vår miljö. Vi både hoppas och tror att detta kommer bli en väldigt bra lösning, säger Lagans sportchef Christoffer Jonasson till klubbens hemsida

Även Mattis Wiberg från Växjö plockas in dubbellicens. Han gjorde några matcher med Lagan förra säsongen och kommer nu finnas tillgänglig för spel.

- Vi har haft en dialog med Vipers och Mattis under försäsongen och han har haft en bra försäsong med deras SSL-lag och verkligen fått en bra grund med sig. Vi har tidigt visat intresse för Mattis då vi haft ett behov att fylla på baksidan och det känns nu väldigt bra att detta är klart, säger Jonasson


***

En annan spelare som skriver ett dubbellicensavtal är Warbergs Love Björklund. 02:an flyttades upp i klubbens A-lag men har fått svårt att få speltid, vilket gör att nu går på dubbellicens till Varla IBK i Herr1an.

- Det är egentligen väldigt odramatiskt. Vi hade en dialog om detta scenario redan när vi skrev avtalet i våras, då både vi och Love visste att det är tuff konkurrens på hans position i truppen. Love är i en ålder där han behöver matcher för att utvecklas, och nu får han värdefull matchtid på en bra nivå och fortsätter träna med oss ett par gånger i veckan, så jag är jätteglad att vi fick till den här lösningen för honom. Dubbellicensen innebär ju dessutom att han kan spela matcher helt fritt med både oss och Varla, så får vi en skada eller sviktande form på någon så är han tillgänglig för oss omgående, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till klubbens hemsida.

*** 

Norska Slevik värvar två svenskar till säsongen, skriver VLT: Rutinerade Marcus By, född 1987 och som ansluter från Västerås, samt 01:an Jesper Engbom från Surahammar. By har gjort hela 15 säsonger i Västerås-innebandyn samtidigt som Lagemyr gjorde sina första matcher i Herr1an säsongen som gick.

***

Cornelia Wahlman lämnar allsvenska Bele Barkarby för spel i Dam1an-laget Uppsala Teknologer. Hon hade tillhört Bele hela sin karriär men provtränade med Tekonlogerna i somras och har nu tackat ja till spel.

- En grovjobbare som är otroligt jobbig att möta, som är duktig på att våga bryta in och gå rakt på mål. Samt som har ett bra skott, säger tränaren Micke Persson till klubbens hemsida.

***

Surahammars Axel Jinnestrand, som fanns med i den nya U19-landslagstruppen, ansluter till allsvenska Örebro på dubbellicens.

– Jag har lirat i Sura sen jag var 6 år ungefär. Största delen har jag spelat center och forward, men för fyra–fem år sen flyttade jag längre ner i banan och har spelat back. Jag gjorde min första träning med Örebro för två veckor sedan och det ska bli spännande. Det känns som en väldigt tajt och samspelt grupp, säger han till Örebros Instagram-sida.

***


Allsvenska Höllviken flyttar upp 05:an Isac Olsson Ferm till A-truppen. Han kom till klubben inför säsongen 2019/20 från Oxie SK/Västra Ingelstad IS och har gjort det så bra att huvudtränaren och sportchefen Stefan Prim valt att ge honom chansen i seniorlaget.

- Isac är en spelare som trots sin ringa ålder (född 2005) gjort stora avtryck de gånger han varit uppe och tränat med a-truppen. Hans blick för spelet och förmågan att ta rätt beslut, kryddat med ett fint avslut är några av egenskaperna som sticker ut. Med rätt träning och omgivning så är jag övertygad om att utvecklingen kommer fortsätta i raketfart. I Isac har vi en blivande SSL- stjärna, säger Prim till Höllvikens Facebook-sida

TV: Galante Carlström: "Jag älskar den pressen"

Alexander Galante Carlström om att leva upp till allas förväntningar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten