#ibsilly
William Nilsson ansluter på dubbellicens till Lagan från Jönköping.
Foto: Andreas Joakimsson
Landet runt

Senaste övergångarna i innebandy-Sverige

ANNONS

Svenskar blir proffs i Norge, Lagan tar in två spelare på dubbellicens och Fagerhult Habo gör dubbelvärvning.

Flera spelare har under säsongen bytt mellan Herr1an-laget Järfälla och Hässelby från divisionen under. Nu gör ytterligare två spelare samma resa: Anton Larsson vänder hem till Hässelby efter två säsonger i Järfälla, samtidigt som Jesper Lagervall tar steget i den andra riktningen och därmed avancerar i seriesystemet

Järfälla meddelar också att Anton Harsem ansluter till truppen. Harsem har spelat för Täby hela livet men väljer nu spel med Järfälla.

- Alltid roligt med nyförvärv, och att Anton är en gigant både bokstavligt och bildligt är ingen underskattning. En oerhört rutinerad spelare som kan leverera både från back samt ytterpositionerna, något som kommer Spiders väl till lags denna säsong. Det ska bli riktigt spännande att få se Anton i den konstellation vi tänkt honom i, och jag misstänker att utöver hans rutin och spelsinne så kommer hans fysik vinna respekt hos våra motståndare, säger sportchefen Daniel Norman till klubbens hemsida.

***

Eddie Olsson har slagit sig igenom Landskronas ungdomsled och dessutom spelat i klubbens lag i Herr4an, men till nästa säsong får han chansen i Herr1an dit han flyttats upp. 

- Känslan är bra, ska bli skoj att spela på en högre nivå och med ett nytt gäng med spelare. Jag skulle väl säga att jag har en bra blick för spelet och är en aggressiv spelare och har även ett vasst handledsskott, säger han till klubbens hemsida.


***

Backen Angelica Forsborn lämnar allsvenska Munka-Ljungby efter två år och återvänder istället till FC Helsingborg, en klubb som hon gjort över tio säsonger i.

– Angelica är en spelskicklig högerback med en stark vinnarskalle som kommer göra mycket nytta i vår unga trupp denna säsong, säger sportchefen Fredrik Roos till klubbens hemsida.

***


Allsvenska Fagerhult Habo har varit rejält aktiva senaste tiden. Man har presenterat kontraktsförlängningar med Linn Cederquist, Elsa Haraldsson och Elin Nolberger, och nu kan man även offentliggöra två värvningar. Man hämtar in Julia Thunander från Fröjered i Allsvenskan Västra samtidigt som Matilda Fogelberg gör comeback på planen efter en tids uppehåll – även hon har Fröjered som senaste klubbadress. 

***

Jönköpings talang William Nilsson kommer kunna få luftas i Allsvenskan under säsongen då han tecknat ett dubbellicens-avtal med Lagan. Nilsson, som spelar forward och är född 2000, har registrerats för 26 SSL-matcher och gjort 1 mål. 

- Vi har haft ett behov att spetsa truppen på denna position efter att tappat en hel starka pjäser från förra säsongen. William har erfarenhet av högsta nivå och det skall bli både kul och spännande att se han komma in i vår miljö. Vi både hoppas och tror att detta kommer bli en väldigt bra lösning, säger Lagans sportchef Christoffer Jonasson till klubbens hemsida

Även Mattis Wiberg från Växjö plockas in dubbellicens. Han gjorde några matcher med Lagan förra säsongen och kommer nu finnas tillgänglig för spel.

- Vi har haft en dialog med Vipers och Mattis under försäsongen och han har haft en bra försäsong med deras SSL-lag och verkligen fått en bra grund med sig. Vi har tidigt visat intresse för Mattis då vi haft ett behov att fylla på baksidan och det känns nu väldigt bra att detta är klart, säger Jonasson


***

En annan spelare som skriver ett dubbellicensavtal är Warbergs Love Björklund. 02:an flyttades upp i klubbens A-lag men har fått svårt att få speltid, vilket gör att nu går på dubbellicens till Varla IBK i Herr1an.

- Det är egentligen väldigt odramatiskt. Vi hade en dialog om detta scenario redan när vi skrev avtalet i våras, då både vi och Love visste att det är tuff konkurrens på hans position i truppen. Love är i en ålder där han behöver matcher för att utvecklas, och nu får han värdefull matchtid på en bra nivå och fortsätter träna med oss ett par gånger i veckan, så jag är jätteglad att vi fick till den här lösningen för honom. Dubbellicensen innebär ju dessutom att han kan spela matcher helt fritt med både oss och Varla, så får vi en skada eller sviktande form på någon så är han tillgänglig för oss omgående, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till klubbens hemsida.

*** 

Norska Slevik värvar två svenskar till säsongen, skriver VLT: Rutinerade Marcus By, född 1987 och som ansluter från Västerås, samt 01:an Jesper Engbom från Surahammar. By har gjort hela 15 säsonger i Västerås-innebandyn samtidigt som Lagemyr gjorde sina första matcher i Herr1an säsongen som gick.

***

Cornelia Wahlman lämnar allsvenska Bele Barkarby för spel i Dam1an-laget Uppsala Teknologer. Hon hade tillhört Bele hela sin karriär men provtränade med Tekonlogerna i somras och har nu tackat ja till spel.

- En grovjobbare som är otroligt jobbig att möta, som är duktig på att våga bryta in och gå rakt på mål. Samt som har ett bra skott, säger tränaren Micke Persson till klubbens hemsida.

***

Surahammars Axel Jinnestrand, som fanns med i den nya U19-landslagstruppen, ansluter till allsvenska Örebro på dubbellicens.

– Jag har lirat i Sura sen jag var 6 år ungefär. Största delen har jag spelat center och forward, men för fyra–fem år sen flyttade jag längre ner i banan och har spelat back. Jag gjorde min första träning med Örebro för två veckor sedan och det ska bli spännande. Det känns som en väldigt tajt och samspelt grupp, säger han till Örebros Instagram-sida.

***


Allsvenska Höllviken flyttar upp 05:an Isac Olsson Ferm till A-truppen. Han kom till klubben inför säsongen 2019/20 från Oxie SK/Västra Ingelstad IS och har gjort det så bra att huvudtränaren och sportchefen Stefan Prim valt att ge honom chansen i seniorlaget.

- Isac är en spelare som trots sin ringa ålder (född 2005) gjort stora avtryck de gånger han varit uppe och tränat med a-truppen. Hans blick för spelet och förmågan att ta rätt beslut, kryddat med ett fint avslut är några av egenskaperna som sticker ut. Med rätt träning och omgivning så är jag övertygad om att utvecklingen kommer fortsätta i raketfart. I Isac har vi en blivande SSL- stjärna, säger Prim till Höllvikens Facebook-sida





TV: Galante Carlström: "Jag älskar den pressen"

Alexander Galante Carlström om att leva upp till allas förväntningar.

Den här artikeln handlar om: