svenska cupen: Team Thorengruppen-Dalen 8-2
Highlights

Utklassade rivalen i heta derbyt: "Lärt oss behärska deras press"

ANNONS

Thorengruppen vann enkelt mot rivalen Dalen i Svenska Cupen med 8-2: "Har onekligen varit bättre än Dalen i två matcher nu"

Foto socialt: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund 

Derbyhetsen fanns redan på plats innan gårdagens åttondel i Svenska Cupen mellan Team Thorengruppen och Dalen startade, då både Anton Åkerlund och Måns Höglin skickade passningar mot vardera lag.

Även om matchen sedan blev lugn rent utvisningsmässigt så small det istället till i målen – vi fick se tio nätrassel där åtta kom från Thorengruppen och två av Dalen. Ett resultat som för några år sedan hade setts som en superskräll, men efter en fin avslutning på säsongen av Thorengruppen samt en svag #ibsilly-sommar av Dalen så börjar styrkeförhållandena mellan lagen att minska. Thorengruppen slog dessutom Dalen i DM-finalen tidigare i somras med 9-5.

- Vi har onekligen varit bättre än Dalen i två matcher nu, men det är fortfarande tidigt på säsongen så svårt att uttala sig om ett eventuellt tronskifte. Tycker dock att man kan konstatera att avståndet blivit mindre sen förra säsongen, säger Thorengruppens Matteus Gavatin till Innebandymagazinet efter matchen.

Man vann skottstatistiken igår med förkrossande 36-18 och det speglade sig också på måltavlan, som mest ledde man med 7-1, detta en bit in i tredje, och matchen slutade sedan 8-2 – du kan se alla målen i spelaren ovan.

- Det var en fartfylld och fysisk match som det ofta är mot Dalen. Jag tycker att vi har lärt oss att behärska deras ständiga press och kan ofta spela oss ur den på ett effektivt sätt, vilket gav resultat idag. Dessutom behöll vi skärpa och fokus nästan alla 60 minuter idag, vilket vi haft problem med tidigare.

Vad är det som ligger bakom de här bra prestationerna?

- Vi har en bra försäsong i ryggen och många har tagit flera kliv rent fysiskt. Dessutom har vi, till stora delar, kunnat behålla en redan samspelt ung trupp som blivit ännu bättre och känns väldigt harmonisk.

Förra säsongen fick ni kämpa för att hålla er kvar. Vad kan vi förvänta oss av Thorengruppen denna säsong?

- Jag tror den stora skillnaden i år är att vi kommer bättre förberedda redan från match 1, och kommer börja plocka poäng direkt och inte efter nästan halva säsongen. Sen får vi se hur långt det räcker resultatmässigt, men vi siktar på en förbättring från förra året till att börja med.

Matteus Gavatin, född 2000, kommer ursprungligen från Dalarna och lämnade KAIS Mora för Thorengruppen inför säsongen 2019/20. Ifjol blev det sex poäng på 22 matcher men räkna med fler från Gavatins klubba under säsongen som kommer.

- Jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling och hålla en jämnare nivå över hela säsongen, det har varit lite för mycket upp och ner med prestationer tidigare, berättar han.

Returmötet spelas den 15:e augusti med matchstart klockan 18.30

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: