jas-premiär
Emil Sellberg.
Ludvig Gustafsson
Juniorallsvenskan

Speciell JAS-premiär för talangen: "Ombytta roller"

ANNONS

Emil Sellberg får möta sin gamla klubb direkt – detta i rivalens tröja.

Igår släpptes nyheterna om att publikgränserna slopas och att man får ha fullsatta läktare från och med den 29 september. Underbara nyheter i samma veva som säsongens första seriematch går av stapeln idag. Tyvärr får Rostahallen i Örebro inte fyllas till bredden idag när Lillån IBK Ungdom tar emot lokalkonkurrenterna Örebros SK Ungdom i JAS-grupp C. 

- Det känns väldigt roligt att redan få dra igång JAS-säsongen och att vi får ha lite publik på läktaren den här säsongen. Vi har förberett oss bra med mycket försäsongsmatcher och även JAS-elit cup så det känns som att vi är redo för att dra igång nu, säger Lillåns Emil Sellberg till Innebandymagazinet. 

Nio lag gör upp om de fyra play off-platserna i grupp C och de är: Hagfors/Edebäck, Örebro/köping, Lockerud Mariestad, Karlskoga, Karlstad, Lillån, Skoghalls, Västerås och Örebro SK.  

- Mina tankar om grupp C är väl relativt oklara då jag faktiskt inte har speciellt bra koll på alla lagen men min gissning är att Karlstad kommer vara det största hotet och resten kommer vara snarlika varandra. Jag ser oss som den självklara favoriten i gruppen.

Då ni säger att ni är de självklara favoriterna i gruppen så jag antar att målsättningen är glasklar.

- Ja, lagets målsättning är självklart att vinna gruppen och sedan ta oss till Innebandyfesten vilket jag tycker är rimliga mål då vi har både spets inom laget men framförallt en väldigt bra bredd samt många yngre som levererar mycket starkt.

Vad har du själv för personlig målsättning?

- Min personliga målsättning den här säsongen blir att göra ett bra sista JAS-år, jag vill producera poäng och vara mycket bidragande till laget, vill även utveckla min defensiv och jag kommer även jobba stenhårt för att börja försöka ta mig in i Lillåns A-lag såklart!

Första matchen blir väldigt speciell för 18-åringen som lämnade just Örebro för att söka lyckan hos lokalkonkurrenterna istället. 

- Det känns rätt så konstigt att möta ÖSK i premiärmatchen om jag ska vara helt ärlig, har ju spelat i den föreningen hela mitt liv och mött Lillån med just ÖSK otroligt många gånger, så det är helt klart speciellt nu när det är ombytta roller men jag ser fram emot matchen.

Enligt din gamla lagkamrat Hugo Nilsson så är ni solklara favoriter till att vinna gruppen och även dagens match då ni är flera klasser bättre just nu. Dessutom tycker han inte att det finns någon derbykänsla kvar längre eftersom att Lillån värvat sönder Örebro. Håller du med han om detta?

- Ja jag håller med om att derbykänslan försvunnit efter att lagen på sätt och vis har splittrats en del men ett derby är alltid ett derby och jag tror att det kommer vara en del rivalitet på planen ändå!

- Jag håller helt och hållet med Hugo Nilson om att vi är favoriter då vi på pappret är det bättre laget men ÖSK har alla chanser att bjuda upp till match då dom har några spets spelare som sagt.

Vad måste ni göra för att vinna? 

- Det vi måste göra för att vinna är att bara hålla oss till våran plan och jobba hårt defensivt då ÖSK ändå har några bra spetsspelare, resten tror jag kommer automatiskt då vi har ett sjukt starkt lag offensivt och målen brukar trilla in på ett eller annat sätt!


TV: 15 minuters dissektion av Galantes målskytte

Hur tänker han? Hur tränar han? Alexander Galante Carlström har vunnit SSL:s skytteliga sju år i rad - här berättar han allt om sin förmåga att göra mål.

Den här artikeln handlar om: