SKRÄLLEN I VM
Foto: IFF/Adam Troy
U19-VM Dam

Sensationellt resultat: Tyskland kryssade mot Schweiz!

ANNONS

IFF-generalen om de uppseendeväckande resultaten i U19-VM: ”Väldigt uppiggande”

I onsdags var det Slovakien som var nära att ta poäng mot Sverige i VM-premiären, matchen slutade 4-2 till Sverige men slovakiskorna var millimeter ifrån att kvittera till 3-3 i slutminuterna.

Idag kom istället den stora skrällen där ett topp 4-land tappade poäng mot en mindre innebandynation. Schweiz, som tidigare i turneringen vunnit mot Finland, mötte Tyskland och hade väldigt svårt att få hål på tyska keepern Lena Baccus. Tyskorna ledde matchen med 1-0 långt in i tredje perioden, och när Schweiz tog ut målvakten så var man dessutom väldigt nära att göra 2-0 i öppen kasse. Istället kom till slut 1-1 med endast 25 sekunder kvar och det blev matchens slutresultat.

– Det har varit väldigt uppiggande att se både Slovakien och Tyskland spela ytterst bra mot topp 4-lag. Överlag ser spelet mycket bra ut hos alla lag även om siffrorna fortfarande är ganska stora, säger Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund till Innebandymagazinet.

Matchen mellan Schweiz och Tyskland spelades 3x15 minuter, vilket alla matcher gör i grupp A. Något som finns på agendan är att titta på om speltiden 3x15 är vägen framåt för innebandyn, bland annat just för att få jämnare matcher internationellt.

– Det är viktigt att vi kan se en positiv utveckling på planen med fler lag tävlande om en plats i semifinalerna, vilket är ett av våra strategiska mål. Sedan skulle jag inte dra några slutsatser om 3x15 minuter i denna turnering eftersom lagen i den gruppen en dag spelar två matcher, när gruppen har fem lag, menar Liljelund.



TV: Förbundskaptenen: Därför bör Finland vara favoriter

Camilla Granelid om de andra toppnationerna i VM: "Tuffa matcher"

Du kanske även vill läsa:
Slovakisk försvarsmur och golvzorrande lettiskor - wow!
Plus Slovakisk försvarsmur och golvzorrande lettiskor - wow!
Fredag: Se alla matcher i U19-VM här
Fredag: Se alla matcher i U19-VM här
Den här artikeln handlar om: