#ibsilly

Två sena värvningar i SSL och Allsvenskan

ANNONS

Med bara veckor kvar till seriepremiären så gör ett par lag ett par sena förstärkningar.

IBK Dalen jagar efter en eftertraktad SSL-plats och nu förstärker man laget i elfte timman med en finsk spelare. Det blir klubbens första spelare från grannen i öst och det är en forward vid namn Lina Nyby. 19-åringen spelade förra säsongen i näst högsta ligan i Finland för IBF Bluefox.

-Jag är en anfallare med ett bra spelöga som gärna använder sitt skott, säger Lina om sig själv. Tränare Caroline Stattin håller med och fyller i:

- Hon är en spelare med näsa för målet som ständigt hittar farliga ytor att ta avslut från. Hon jobbar hårt i defensiven och kommer att vara lurig för motståndarna att möta.

Att flytta till ett annat land som 19-åring är en stor utmaning men den kommer underlättas av att Nyby redan pratar svenska. 

- Som lag förväntar jag mig att vi vinner många matcher och tar oss till SSL. För min egen del vill jag hjälpa laget så mycket jag kan genom att använda mina styrkor. Jag vill även träna på mina svagheter och bli en mera komplett spelare.

***

SSL-laget Endre har gjort sin sjunde värvning och det är spännande talang från Norge vid namn Line Trandum Terjesen. 17-åringen kommer från en sanslöst framgångsrik säsong som innebar norskt guld (hennes tredje redan), poängligavinst och utmärkelse till årets spelare. Totalt blev det 32 (15+17) poäng på bara 11 matcher. 

- Väldigt kul att Line väljer att komma till Endre. Hon besitter redan idag fin spelförståelse och är väldigt trygg med boll. I Line får vi en framtidsspelare som i vår miljö kommer bli en riktigt bra SSL spelare, säger tränare Bruno Lundberg i ett pressmeddelande.  

 


Galante: "Svensk innebandy är fortfarande betydligt bättre"

Alexander Galante Carlström om Sveriges storförluster mot Finland: "Vi har bättre spelare, det gäller bara att få till det"

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: