Notification
Foto: Krister Andersson

Ny innebandycup i Varberg: "Väldigt fina hallar"

Hyllats för sina arrangemang - expanderar med ny höstcup för ungdomslag.

Warbergsspelen är en av vårens mest populära och högkvalitativa innebandycuper i Sverige och den perfekta avslutningen på säsongen. Nu startar samma arrangör, Warberg Innebandy, ytterligare en turnering för de som är sugna på cupäventyr även på hösten.

Höstspelen arrangeras 29-31 oktober i Varberg för flick- och pojklag födda 2006, 2007 och 2008.

– Tanken var att det skulle spelas första gången förra året men då tvingades vi ställa in. Alla som är hos oss brukar tycka att det är väldigt fina hallar som vi spelar i. Just Höstspelen kommer enbart spelas i Sparbanken Wictory Center, som vi själva äger, med tre fullstora planer och där vi har all vår verksamhet dagligen. Vi hoppas att det inte kommer vara så hårda publikrestriktioner så det blir en större cupkänsla av det hela, säger cupansvarige Jonathan Håkansson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Eftersom alla matcher går i samma hall så kommer turneringen bli väldigt centrerad och lite åkande för lagen.

Är det mest lokala lag som deltar eller kommer det lag från olika delar av landet?

– De flesta som brukar söka sig till Warbergsspelen och nu även Höstspelen kommer såklart från Göteborg, Skåne, Småland och Halland. Men förra året hade vi något lag från Karlstad och i år kommer vi ha ett från Danmark, så det kommer några utifrån också, vilket är väldigt roligt. Det höjer standarden på turneringen när lag från hela Sverige och även från andra länder deltar.

Nu är det fritt fram att anmäla sig till Höstspelen via cupens hemsida. Skulle cupen ställas in så betalas alla avgifter tillbaka till de anmälda lagen. Det är också redan nu öppet att anmäla sig till Warbergsspelen som arrangeras i början av april 2022. 

Fakta: Höstspelen

Ort: Varberg

Datum: 29-31 oktober 2021

Klasser: Flickor och pojkar födda 2006, 2007 och 2008

Antal matcher: Minst 4 matcher garanteras

Arena: Sparbanken Wictory Center

Hemsida: https://hostspelen.se/

Fakta: Warbergsspelen

Ort: Varberg

Datum: 2-3 april & 8-10 april 2022

Kämpande klasser: Flickor och pojkar födda 2010-2014

Tävlande klasser: Flickor & pojkar födda 2005-2009

Antal matcher: Minst 4 matcher garanteras i tävlande klassen och minst 5 i kämpande klassen födda 2010-2012. Födda 2013-2014 garanteras 3 matcher.

Huvudarena: Sparbanken Wictory Center

Hemsida: https://warbergsspelen.se/