Västerås Floorball Cup
Foto: Hannu Högberg
Västerås Floorball Cup

Sammandrag av helgens försäsongsturnering i Västerås

ANNONS

6 av 14 SSL-lag spelade i helgen Västerås Floorball Cup som slutade så här.

I helgen som gick samlades sex av 14 SSL Dam-lag i Västerås för att spela försäsongsturneringen Västerås Floorball Cup. Lagen delades upp i två grupper där gruppsegrarna gick till final, grupptvåorna till bronsmatch och grupptreorna gjorde upp i en jumbofinal. 

Grupp 1

Västerås Rönnby-Täby 14-6
Täby-Jönköping 7-6
Jönköping-Västerås Rönnby 1-8

Rönnby imponerade stort i öppningsmatchen och körde över Täby fullständigt och kunde vunnit med mycket större siffror. Läs krönika från matchen här. I Rönnbys andra match byte man ut halva laget men det märktes ingen större skillnad på kvalitén utan man fortsatte på inslagen linje och körde över även Jönköping. 

Täby tog andra platsen i gruppen efter att man besegrat Jönköping i en svängig match där nyförvärvet från Slovakien Michaela Sponiarova spelade en helt avgörande roll. Med nio minuter kvar att spela låg Täby under med 4-6 men då klev Sponiarova fram och gjorde två snabba mål och sedan spelade fram Julia Croneld till det avgörande 7-6 målet.  



Grupp 2

Sirius-Lund 5-0
Endre-Sirius 7-7
Lund-Endre 4-3

Sirius som gjort en oerhört bra silly season vann gruppen utan att imponera allt för mycket. Man städade av Lund i första matchen i en ganska så slarvig och hafsig match. I andra matchen låg man under med hela 2-6 mot Endre innan man vaknade till liv och fick ordning på försvaret och sina spelvändningar. När man väl fick upp ångan var det dock inte mycket som stoppade uppsalagänget och framförallt inte nya succéradarparet Michelle Wiki och Amanda Delgado Johansson. .De båda nyförvärven låg bakom fyra av målen när Sirius vände på steken och gick fram till en 7-6 ledning. En ledning som man dock tappade med 15 sekunder kvar. Sett till hela matchen så var ett oavgjort resultat helt rättvist. 

Andra platsen i gruppen tog Lund efter en imponerande seger mot Endre där nyförvärvet Emelie Rosenqvist inledde målskyttet. Endres match mot Sirius var klart godkänd även om man tappade en stor ledning men mot Lund kom man inte alls upp i nivå. 


Jumbofinalen

Jönköping-Endre 0-7 

I jumbofinalen så var det ett revanschsuget Endre som ställde upp till match och det var ett helt annat lag som gick ut på banan här. Framförallt så var Ellen Bäckstedt på spelhumör och hon hade en egen show med tre mål och en assist. Jönköping ställde upp med en tunn trupp och lyckades inte spela in en enda poäng och har en hel del kvar att slipa på. Men man visade mot Täby att när man väl får stäm så går det undan. 


Bronsmatchen

Täby-Lund 3-7

Om Lunds seger mot Endre imponerade i gruppspelet så imponerade skåningarna än mer i bronsmatchen mot Täby. Här visade man verkligen upp att man vuxit som lag efter en säsong i SSL och att det finns mer att ge kommande säsong, Det som imponerade mest var att Lund är så mycket mer än bara Minna Karlsson den här säsongen. Täby å andra sidan fick nog en hel del att fundera på efter helgens bravader, men något positivt man fick med sig hem var i alla fall att man gjort en riktigt kanonvärvning av Sponiarova. 


Finalen

Västerås Rönnby-Sirius 4-6

Finalen blev en väldigt underhållande fajt där båda lagen bjöd upp till stor underhållning och till slut så stod Sirius som segrare efter för mycket slarv och bolltapp av Rönnby som Sirius utnyttjade skoningslöst i sina spelvändningar. Båda lagen kan ta med sig en bra turnering hem där jag trots finalförlusten tycker att Rönnby imponerade mest under helgen. Att dessa båda lag kommer sluta högt i SSL råder det inga tvivel om och känslan är att de kommer slåss om tredje platsen. Se alla målen från finalen här


Poängligan

1. Wilma Johansson, Rönnby 7+1 8p
2. Michaela Sponiarova, Täby 4+4 8p
3. Ellen Bäckstedt, Endre 4+3 7p
4. Michelle Wiki, Sirius 6+0 6p
5. Jonna Sjöberg, Rönnby 5+1 6p
6. Mira Wickman, Rönnby 2+4 6p
7. Klara Molin, Sirius 4+1 5p
8. Julia Croneld, Täby 4+1 5p
9. Gabriella Melin, Rönnby 2+3 5 p
10. Kajsa Johansson, Rönnby 2+3 5p 
11. Amanda Delgado Johansson, Sirius 1+4 5p



TV: Endretränaren: "Resultaten var helt oviktiga"

Många höjde på ögonbrynen när Endre förlorade mot Malmö med hela 13-3 på försäsongen. Nya tränaren Bruno Lundberg förklarar de stora förlustsiffrorna.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: