giganternas kamp
Emil Johanssons Falun och Albin Sjögrens Storvreta får vänta på att göra upp.
Foto: Per Wiklund
Försäsong

Träningsmatchen mellan Storvreta och Falun är inställd

ANNONS

Det blir ingen repris på SM-finalen som det var tänkt på söndagen.

Många innebandyälskare hade sett fram emot "Giganternas Kamp" på söndag, matchen mellan svensk herrinnebandys överlägset mest framgångsrika lag i modern tid – Storvreta och Falun.

Dessvärre kommer matchen inte bli av. Storvreta meddelar på sin hemsida att ställa in mötet då man har "för många otillgängliga spelare". Man tackar samtidigt Falun för smidig hantering av läget.

I matchen mot Hagunda senast kom Storvreta till spel utan viktiga spelare som Viktor Klintsten, Robin Nilsberth, Rasmus Sundstedt och Tobias Gustafsson. Huruvida någon av dem tillhör skaran som inte kunde delta på söndag är ej officiellt. 

Uppdatering 13.51: Storvretas huvudtränare Oscar Lundin meddelar hur läget ligger till.

- Vi har skador som spökar lite väl och även sjukdom, dock ej Covid. Väl många spelare som inte är tillgängliga till spel på söndag helt enkelt. Dock har vi stora förhoppningar att det skall ljusna ordentligt under kommande vecka, säger han till Innebandymagazinet.

Vilka är det som saknas?

- Samma spelare som saknades mot Hagunda plus ytterligare ett par nu. Vi hade förhoppningar att vi skulle hinna få tillbaka ett par tills på söndag men de behöver ytterligare en vecka. Därför känner vi att vi behöver samla ihop oss inför nästa helg då tävlingssäsongen startar.

Rör det sig om några långvariga skador?

- Nej, de svårare skador vi har var de som skedde under våren med Simon Götz och Fredrik Lindholm, de är på väg tillbaka.






TV: "Bra att det finns föreningar som spänner bågen"

Poddpanelen om Kalmarsunds stora damsatsning: "Det kommer alltid finnas spelare som vill spela för pengar"

Matchrapporter: Pixbo tog ny seger mot IBF Falun Bra läge för Storvreta efter ny seger IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: