#ibsilly
Thorengruppen har inte hittat någon ersättare till Christoffer Suominen, men enligt sportchef Jocke Sjöström närmar man sig en lösning.
Foto: Per Wiklund och Tomas Brant Wangel
Superligan

Thorengruppen i slutförhandlingar med ny tränare

ANNONS

Thorengruppen har fortfarande inte hittat någon ny huvudtränare till nästa säsong.

THorengruppen blev i våras svenska mästare för första gången. Tränaren Christoffer Suominen aviserade kort därefter att han gjort sitt i sin roll – istället får han andra uppdrag i föreningen.

Sedan dess har det varit tyst kring Thorengruppen jakt på en ersättare till Suominen, och med 30 dagar kvar till SSL-premiären mot KAIS Mora på bortaplan står man fortfarande utan en huvudtränare. 

Sportchef Jocke Sjöström säger till Innebandymagazinet att det finns en stab som ”håller i grejerna” för tillfället, och meddelar också att man närmar sig en tränarlösning då man ligger i slutförhandlingar. 

Förutom Suominen så har Thorengruppen också drabbats av ett tungt tapp på spelarsidan, då världsstjärnan Amanda Delgado Johansson valt att flytta hem till Uppsala för spel i Sirius. På pluskontot finns My Kippilä (KAIS Mora), Nellie Öhgren (RIG Umeå), Mathilda Ekenlinde (Nacka Wallenstam) och Tuulia Aho (Sirius).

Uppdatering 12.10:

Enligt uppgifter till Sportexpressen är det Daniel Jernberg som är tränaren som Thorengruppen slutförhandlar med. Tidningen skriver att Jernberg är klar men huvudperson själv kan inte bekräfta uppgifterna.

Jernberg tränade förra säsongen Thorengruppens herrar men fick lämna tidigt efter en tuff start på serien.


TV: Endretränaren: "Resultaten var helt oviktiga"

Många höjde på ögonbrynen när Endre förlorade mot Malmö med hela 13-3 på försäsongen. Nya tränaren Bruno Lundberg förklarar de stora förlustsiffrorna.





Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Svårstoppade Thorengruppen fortsätter vinna – 9-1 mot Täby

Den här artikeln handlar om: