u19-Vm 2021
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Svenskt domarpar får döma i U19-VM

ANNONS

Representerar Sverige på domarsidan i herrarnas U19-VM som spelas i Tjeckien.

Den 25-29 augusti avgörs U19-VM för herrar i tjeckiska Brno. Förutom det svenska landslaget, som jagar revansch efter två raka silver, så finns det svensk representation även bland domarna.

Domarparet Simon Broman och Martin Matti, båda från Malmö, har blivit utsedda att döma matcher i VM. Duon har redan erfarenhet av att döma internationella matcher och blev i våras också nominerade till priset som Årets Domare i SSL, med följande motivering (priset gick senare till Thomas Andersson och Rickard Wissman): 

Simon Broman och Martin Matti är det domarpar i gruppen SSL herr som gjort den största utvecklingen över säsongen och genom slutspelet. Domarparet har överlag visat hög klass i sina uppdrag. De har fortsatt etablera sitt varumärke samtidigt som de utvecklat sin matchledning, där de skapat nycklar för att sälja de större besluten. Domarparet utstrålar en trygghet på planen, är konsekventa och skapar allt som oftast ett bra flyt i sina matcher.

Martin Matti

Martin Matti Foto: Per Wiklund

Simon Broman

Simon Broman Foto: Per Wiklund


Övriga domarpar i turneringen är: Jakub Furmanek och Vlastimil Solc (Tjeckien), Andrew Lewis och Anssi Silvo (Finland), Martins Gross och Imants Vinkalns (Lettland), Bartosz Burek och Wojciech Czarnecki (Polen), Ales Zorman och Andraz Zupancic (Slovenien), Janick Bühler och Yvan Bühler (Schweiz).


TV: Svåra läget i Herr1an - "Man har ingen aning om någonting"

Herr1an-laget Mölndals tränare Mikael "Koppen" Lindqvist: "Har bara två träningstider i veckan"

Den här artikeln handlar om: