Innebandymagazinet avslöjar
Håkan Wirtanen.
Foto: IBK Dalen
Allsvenskan norra/östra

Profilen tillbaka i innebandyn: "Känns hur bra som helst"

ANNONS

Har tränat lag på hög nivå i både ishockey och innebandy – tar över allsvenskt lag till kommande säsong

IBF Dalen, som fungerar som ett utvecklingslag för huvudföreningen, spelar i Allsvenskan Norra tillsammans med ”huvudlaget” IBK Dalen med målet att få fram nya spelare.

Nu kan Innebandymagazinet avslöja att man kommer få en ny tränare till den stundande säsongen, och det är en rutinerad herre i form av Håkan Wirtala. Han har haft uppdrag i både Dalens och Thorengruppens herrar samt varit tränare på en hög nivå i ishockeyn, bland annat för Björklävens herrar i andradivisionen.

- Han brinner för innebandyn och det känns hur bra som helst att vi fått in honom, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet,

”IBF” låg sexa när serien stängdes ner förra säsongen, och året dessförinnan slutade man femma. Nu hoppas Karlsson att Wirtala ska kunna bidra med sin erfarenhet för att få IBF att producera nya spelare och göra bra ifrån sig i serien.

- Vi har många unga tjejer som vill uppåt och som vill satsa. Han ska vara med att hjälpa spelarna ta steget upp, för IBF är ju ett utvecklingslag. Det viktigaste är att vi utvecklar laget och får fram spelare. Sen vill vi ju givetvis att det ska gå bra för dem i Allsvenskan. 


TV: "Skitbra producerat och väldigt-väldigt snyggt"

Bruno Lundberg om nya podden om innebandyns historia: "Blev tårögd"

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: