#ibsilly
Allsvenskan norra

Ny talang skriver på för AIK

ANNONS

AIK fortätter värva ungt: "Nu är det dags att han tar på sig AIK-tröjan fullt ut"

AIK, som slutade tvåa i Allsvenskan Norra säsongen som gick, har varit aktiva under sommarens #ibsilly. Man har plockat in namnstarka spelare i form av Oskar Hagberg och Daniel Ring från Linköping respektive AIK, samt den talangfulla trion Kim Guilotte, Johan Rosén och Emil Mattsson.  

Nästa nyförvärv får placeras i den senare av de ovan nämnda kategorierna. 18-årige Anton Österlund ansluter närmast från Väsby i Herr2an. Forwarden har gjort 23 matcher i landets fjärdedivision men också fått känna på spel i just AIK då klubbarna har ett samarbete sinsemellan. 

- Anton har successivt matchats in i A-truppen genom samarbetet med Väsby AIK och nu är det dags att han tar på sig AIK-tröjan fullt ut, säger sportchefen Göran Hagberg i ett Instagram-inlägg från klubben och fortsätter:

- Anton har ett fint spelsinne och passningsöga. Han är en snabb, rörlig spelartyp som kan göra sin omgivning bättre.

Österlund har också ett brons i SDF-SM på meritlistan, som han tog 2019 med Stockholm. 


TV: "Det har kommit en tävlingstabu med SIU-modellen"

U19-förbundskaptenen Markus Puskala: "Svensk Innebandys Utvecklingsmodell är fantastisk, den är banbrytande, men..."

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: