ibf falun
Rasmus Enström och Nicklas Hedstål.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Så vill Nicklas Hedstål använda Rasmus Enström

ANNONS

Världsstjärnan Rasmus Enström har pendlat mellan att spela back och forward – nu kan han återgå till sin tidigare position.

Rasmus Enström var under en lång tid en av världens absolut främsta poänggörare. Falun-stjärnan hamnade länge på runt 60 poäng per säsong, men inför 2019/20 valde Thomas Brottman – något överraskande – att flytta ner Enström på en backposition. 

- Jag var back när jag var yngre och nu har jag testat ett par matcher på försäsongen och det känns fantastiskt kul, sa Rasmus Enström till Innebandymagazinet då och tillade:

- Mina styrkor är ju mitt spelsinne och det kommer jag få ännu mer användning av på min backplats. Vi har ju värvat in många unga rightare framåt i år medans det ser lite skralare ut på backsidan. Så det passar perfekt nu att testa detta i början så får vi se hur det går. Man är ju inte jätteung längre så det känns som ett naturligt steg.

Produktionen dalade (36 poäng på 30 matcher) första säsongen men hans Falun slog samtidigt poängrekord i SSL. Även säsongen som gick så blev det något blygsamma siffror (28 poäng på 24 matcher) för Enström. I slutspelet, där Falun tog sitt sjätte SM-guld, återgick han i perioder till att spela forward med lyckat resultat.

Nu har Thomas Brottman lämnat för det svenska herrlandslaget, och in som ny Falun-tränare har Nicklas Hedstål kommit, och Dalarnas-Tidningar kan nu rapportera att Hedstål ser ut att vilja återplacera Enström på en forwardsposition.

- Tanken är väl att jag ska spela forward nu och börja till vänster, säger Enström till Dalarnas-Tidningar. 

I SM-finalen tidigare i våras bestod Faluns backbesättning av Emil Johansson, Emil Kalentun, Patrik Burman, Simon Berg, Rasmus Enström och Jonas Adriansson. Den sistnämnda har lämnat laget samtidigt som man plockat in två nya backar i form av Magnus Jansson (AIK) och Emil Nilsen (Jönköping).


TV: 20 minuters paneldiskussion om herrlandslaget

✔ Koppen: "Aldrig sett ett svenskt herrlandslag bli så utspelade" ✔ Bruno: "Vi står bara och tittar på när de skjuter"





Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: