#ibsilly
Foto: Jimmy Palm
SSL

Doldisen flyttas upp i Helsingborgs A-lag

ANNONS

Spelat i lägre serier hela karriären – nu ges han chansen i SSL.

26-årige Marcus Wikström har spenderat majoriteten av sin karriär i division 1, 2 och 3 i Skåne. 2019/20 tillhörde han Eslöv i Herr2an och gjorde då 22 poäng på 19 matcher. Han anslöt därefter till FC Helsingborgs utvecklingslag i samma serie men hann inte spela något innan serien stängdes ner på grund av en skada.

Istället tränade han regelbundet med Helsingborgs SSL-lag, och för sina insatser där belönas han nu med ett kontrakt med laget. Därmed ges han chansen att få konkurrera om speltid i Superligan 2021/22.

– Marcus kom till FCH förra säsongen med siktet på U-laget. När säsongen där ställdes in så fick han möjligheten att träna med oss och har stått för en stabil och genuin insats rakt genom! Han har spets i sitt avslut och är en smart spelartyp som acklimatiserat sig till sin omgivning på ett bra sätt, säger Helsingborgs tränare Niklas Pålsson till klubbens hemsida.


TV: "Det har kommit en tävlingstabu med SIU-modellen"

U19-förbundskaptenen Markus Puskala: "Svensk Innebandys Utvecklingsmodell är fantastisk, den är banbrytande, men..."

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: