#ibsilly
Micaela Sjöberg, här i SM-finalen 2019.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra/södra

Svensk mästarinna klar för Allsvenskan

ANNONS

Micaela Sjöberg gör comeback som innebandyspelare – i Allsvenskan.

Backen Micaela Sjöberg, född 1995, lämnade Västerås Rönnbys organisation inför säsongen 2015/16 för spel i Täby. Debuten i SSL kom samma säsong och hon representerade stockholmarna i fyra år där det sista slutade med SM-guld.

Hon återvände till Västerås Rönnby 2019/20 men sejouren blev bara ettårig. Hon spelade ingen innebandy alls senaste säsongen men nu är hon tillbaka på planen – detta i Allsvenska IBK Göteborg, som presenterar Sjöberg som sitt sjunde nyförvärv.

- Ett väldigt viktigt nyförvärv för oss i den fas vi är. En hårt arbetande spelare med rutin och ledaregenskaper som märks varje träning/match. Det ska bli väldigt roligt att få jobba med Micaela kommande säsong, säger tränaren Andreas Burman till klubbens hemsida.

Sjöberg jobbar vid sidan av planen som jurist och genomför för tillfället en Svensk Klassiker, där hon ska delta i både Vätternrundan och Lidingöloppet i september. Hon beskriver sig som ”en stabil back som gör mig bäst ute i ett sarghörn nånstans”.

- En grovjobbare av rang om jag får säga det själv. Sedan har jag ju samlat på mig en del rutin genom åren och hoppas kunna bidra med det till laget. Som person kommer jag antagligen bidra med mycket snack och ett och annat gott skratt.

IBK Göteborgs värvningar inför 2021/22

Ebba Sporrong, forward (Floda IBK)

Hanna Idborg, forward (Floda IBK)

Ida Hawerman, forward (FBC Lerum)

Louise Hedkvist, forward (Pixbo Wallenstam)

Tilda Kautto, center (Floda IBK)

Rebecca Skogsén, center (Burås)


TV: "Det har kommit en tävlingstabu med SIU-modellen"

U19-förbundskaptenen Markus Puskala: "Svensk Innebandys Utvecklingsmodell är fantastisk, den är banbrytande, men..."

Matchrapporter: Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindås klart för kval efter seger mot IBK Göteborg IBK Göteborg avgjorde med fem mål i tredje perioden IBK Göteborg slog Växjö IBK efter Kajsa Högemarks dubbel Delad pott när IBK Göteborg tog emot Lindome

Den här artikeln handlar om: