#ibsilly
Lisa Sjölund.
Foto: IBK Dalen
Allsvenskan norra/östra

Prestigevärvning av Dalen: "Väldigt professionell förening"

ANNONS

Plockar back från rivalen: "Där kommer hon tillföra mycket till laget"

Allsvenska Dalen värvar backen Lisa Sjölund från seriekonkurrenten Örnsköldsvik. Sjölund, född 2001, är fostrad i Gullänget-Kroksta men har tillhört ”Ö-vik” de fem senaste säsongerna. Hon debuterade i SSL 2018/19 med klubben och har även ett SDF-SM på meritlistan.

När Innebandymagazinet rankade Sveriges största talanger födda 2001 för två år sedan placerade sig Lisa Sjölund – som har Moa Tschöp som idol – på en 46:e-plats, med följande motivering:

Fick ett stort genombrott i SDF-SM där hon blev en favorit hos U19-landslagsledningen, gjorde mål i finalen för Västernorrland och kom med i turneringens All Star Team. En otroligt bolltrygg och kreativ back som trivs med att styra uppspelen och hitta öppnande passningar. Stressar sällan upp sig i onödan och hittar smarta lösningar med sin goda teknik. Har även ett skott som gör henne målfarlig.

Caroline Stattin, tränare i Dalen, beskriver sitt senaste nyförvärv som en spelare med sina främsta styrkor i defensiven – trots hennes imponerande poängskörd genom åren.

- Där kommer hon tillföra mycket till laget. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling på nära håll, säger Stattin i ett pressmeddelande från Dalen.

Lisa Sjölunds ord om övergången: 

- Jag valde Dalen för att det är en väldigt professionell förening där damlaget gör en satsning tillbaka till SSL och jag är redo att lägga ner det som behövs för att komma dit.

Sjölund gjorde åtta poäng på de sex matcher hon hann spela den senaste säsongen. Örnsköldsvik låg femma när serien stängdes ner, samtidigt som Dalen då placerade sig på en andraplats i tabellen.



TV: Markus Puskalas Hall Of Fame - "Otroligt viktiga för innebandyn"

Personer som betytt mycket för U19-förbundskaptenens karriär.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: