Försäsong

SSL-nykomlingen Hagunda pressade Falun på bortaplan

Vill motbevisa tippningen: "Visade verkligen att laget har i SSL att göra"

Nykomlingen Hagunda tippas komma sist i SSL den här säsongen. Man riskerar till och med att bli den sämsta nykomlingen på många år, skrev undertecknad i motiveringen med hänvisning till en jobbig Silly season där flera viktiga spelare har lämnat laget och man mestadels har värvat från lägre divisioner.

Men i de inledande försäsongsmatcherna har det sett väldigt lovande ut. 10-1-segern mot Björklinge följdes igår upp med att pressa svenska mästarna Falun på bortaplan. Hagunda hade ledningen med 1-4 efter första perioden och med 4-5 efter andra perioden, men till slut skulle man tvingas ge sig. Falun vann med 7-6 efter att nyförvärvet Magnus Jansson avgjort med sju sekunder kvar.

– Vår förstaperiod är usel rent ut sagt. Vi var tvungna att ta oss samman efter det, för det var inte våra juniorer som var dåliga utan snarare vi mer rutinerade som inte bjöd till, säger Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström till Dalarnas Tidningar.

På Hagundas hemsida summeras matchen och ordföranden Anders Öman skriver: ”Sammanfattningsvis var detta en väldigt bra insats av Hagunda och man visade verkligen att laget har i SSL att göra! Även om Falun var något försvagade på grund av landslagssamlingen är de fortfarande ett extremt skickligt lag och det var nog ingen som kunde tro att Hagunda skulle rubba dem i Guide Arena.”

Matchfakta: Falun–Hagunda 7–6 (1–4, 3–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (2.57) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström), 1–1 (11.18) Adam Nilbrink (Isak Bengtsson), 1–2 (12.10) Joakim Turunen, 1–3 (14.13) Mikael Hast (Fredrik Hast), 1–4 (19.24) Fredrik Hast (Mikael Hast).

Andra perioden: 2–4 (4.30) Viktor Hultqvist (Victor Wettergren), 2–5 (9.17) Joakim Turunen, 3–5 (11.42) Alexander Galante Carlström, 4–5 (16.41) Emil Ruud (Victor Wettergren).

Tredje perioden: 4–6 (2.39) Adam Nilbrink (Isak Bengtsson), spel fyra mot fyra, 5–6 (13.22) Victor Wettergren (Emil Ruud), 6–6 (18.38) Patrik Burman (Rasmus Enström), 7–6 (19.53) Magnus Jansson (Victor Wettergren).

Skotten: 27–35 (6–9, 8–3, 13–23).

TV: U19-förbundskaptenen: Så ska innebandyn få fram fler profiler

Markus "Pucken" Puskala tycker att innebandyspelare stöps i samma form.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun