Foto: Anton Måård
Allsvenskan västra/södra

Talangen kan missa hela säsongen: "Jättetråkigt"

ANNONS

Kalmarsunds Hilma Liebgott långtidsskadad: "Det blir en rejäl omställning"

Igår blev det officiellt att Kalmarsund värvar forwardsstjärnan Matilda Sjödin från Täby. I samband med det berättade klubbens operativa sportchef Alexander Brinkmann att 18-åriga forwarden Hilma Liebgott är skadad och att Sjödin ses som hennes ersättare.

För Innebandymagazinet berättar Hilma Liebgott om sin korsbandsskada som kommer att hålla henne borta från spel en längre tid.

– Det känns såklart jättetråkigt, jag har egentligen aldrig varit skadad förrän nu så det blir en rejäl omställning. Tråkigare att det även hände just nu när Kalmarsund gör en stor satsning och en resa som jag gärna hade varit med och bidragit på, säger Liebgott och fortsätter: 

– Skadan hände på en försäsongsträning i slutet av maj i ett tre mot tre-spel där knät inte hängde med i en riktningsförändring. Förhoppningen från början var att knäskålen bara hade hoppat ur led men efter magnetröntgen och besök hos olika läkare så kom det fram att det istället var korsbandet som var av. 

Det har snart gått en månad sedan operationen och Hilma gör framsteg hela tiden, framförallt i rörligheten i knät, berättar hon. 

– Rehabtiden är olika för alla och kan vara allt mellan 6 och 12 månader vilket gör att chanserna till spel för mig den här säsongen är väldigt små.  Men om rehaben går bra kan jag vara tillbaka i slutet på säsongen vilket är mitt mål.


TV: U19-förbundskaptenens kritik - "SDF-SM ligger helt fel"

Markus Puskala vill se att man går tillbaka till SDF-SM för 17-åringar.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa:
EXTRA: Stjärnan lämnar Täby - klar för ny klubb
EXTRA: Stjärnan lämnar Täby - klar för ny klubb
Den här artikeln handlar om: