Foto: IBK Dalen
Allsvenskan norra/östra

Dalen värvar ung försvarsspelare från Sundsvall

ANNONS

"Kommer vara riktigt jobbig för motståndarna att möta"

Emma Sarkkinen, född 2002, har bestämt sig för att flytta till Umeå och ansluta till IBK Dalen i jakten på att återvända till innebandyns finrum. Hon har spelat delar av de senaste två säsongerna i Allsvenskan med Sundsvalls IBF men är i grunden från Ankarsvik BK. 

“Dalen är en klubb med höga mål och ambitioner som jag delar och jag fick ett bra intryck av föreningen redan från början”, säger Sarkkinen.

“Kul att Emma har valt att spela med oss”, säger tränare Caroline Stattin. “Hon kommer bidra mycket till oss framförallt med sitt defensiva spel men även med sitt skott”, fortsätter hon.

“Jag är en hårt jobbande defensiv spelare som hoppas kunna tillföra bra energi och bidra till laget genom att utnyttja mina kvalitéer i framförallt duellspelet och försvaret men även i offensiven”, säger nyförvärvet.

Tränare Stattin fyller i, “Emma är en spelare med bra räckvidd och kommer vara riktigt jobbig för motståndarna att möta. Det ska bli kul att följa hennes utveckling på nära håll”. 

Emma flyttar nu upp för att kombinera sin innebandysatsning med studier. “Efter att jag hade sökt universitetet här i Umeå hade jag inga planer på att sluta spela innebandy och när Dalen hörde av sig kändes det som rätt klubb för mig att ta steget till för min fortsatta utveckling”, resonerar hon. 

I Allsvenskan har Sarkkinen gjort 12 poäng på 19 matcher och dessförinnan gjorde hon 20 poäng på totalt 24 matcher i Division 1. Nu efter ett långt uppehåll från allt matchspel pga den förkortade fjolårssäsongen börjar det närma sig allvar igen. “Det känns riktigt bra att äntligen vara igång igen, försäsongen har varit längre än vad den brukar så det ska bli otroligt roligt att spela innebandy igen”. “Det är även väldigt skönt att vara på plats i Umeå och att få träna tillsammans med laget istället för på egen hand”, avslutar hon.

Källa: Pressmeddelande


TV: U19-förbundskaptenens kritik - "SDF-SM ligger helt fel"

Markus Puskala vill se att man går tillbaka till SDF-SM för 17-åringar.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: