Foto: Adam Troy
Juniorallsvenskan

Lettisk spelare klar för Storvreta: "Precis den vi behöver"

ANNONS

Storvreta fortsätter att värva juniorer från utlandet.

Tidigare i veckan presenterade man två tjeckiska spelare. Nu har Tomass Birstins från den lettiska klubben FS Masters bestämt sig för att skriva på för Storvretas juniorakademi den här säsongen. 

− Jag såg Tomass spela med sin klubb FS Masters i Prag och jag kände att han är precis den spelare vi behöver i vår JAS -trupp. Efter en diskussion med hans tränare och föräldrar var jag ännu mer säker på att detta är rätt steg för båda Tomass skicklighetsnivå är hög, han är en mycket framåt forward och hans "prickskytte" attityd kommer definitivt att hjälpa oss! Det är spännande att starta ett partnerskap med FS Masters och jag hoppas att Tomass inte är den sista begåvade lettiska spelaren som går med i Storvreta IBK Juniorakademi inom en snar framtid, säger juniorhuvudtränaren Jan Volák. 

Forwarden Tomass Birstins har spelat innebandy de senaste 12 åren i Lettland och har under de senaste säsongerna gjort mål både i juniorligan och i herrens högsta liga för FS Masters. 

− Mitt främsta mål med innebandy är att spela i SSL, det skulle vara något. Jag har valt Storvreta IBK eftersom det är ett lag med riktigt hög nivå, ledarna är på toppnivå, spelarna är fysiska, skickliga och samtidigt väldigt vänliga. Jag skulle säga att det är som en ny början för mig, säger Tomass Birstins och fortsätter. 

− Mina förväntningar på säsongen är mycket höga, jag vill vinna varenda match och jag kan lova att jag kommer att göra allt för att se till att vi gör det. 

Tomass Birstins anlände till Uppsala förra veckan och har redan fått chansen att träna med både Storvretas juniorlag och SSL-laget. 

Källa: Pressmeddelande


TV: "Flög ett och annat ord över telefonen"

U19-förbundskaptenen Markus "Pucken" Puskala om oväntade samtalet som ledde till att han gick från spelare till tränare i Storvreta.

Den här artikeln handlar om: