EXTRA
Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

EXTRA: Stjärnan lämnar Täby - klar för ny klubb

ANNONS

Värvar poängsprutan Matilda Sjödin: "Varit starkt bidragande till flera SM-guld"

FBC Kalmarsund är överens med Matilda Sjödin om ett ettårskontrakt. Hon ansluter från SSL-laget Täby FC. "Det kommer vara roligt att få vara med på den här resan.", säger Matilda Sjödin om att vara klar för FBC Kalmarsund.

Matilda Sjödin har tidigare representerat toppklubbarna Djurgårdens IF och Täby FC i SSL. Efter att ha spelat tre år för RIG Umeå och gjort ett rejält avtryck tog hon säsongen 2013/14 steget upp i SSL och Djurgårdens IF, vilket direkt resulterade i ett SM-guld. Med Täby FC tog hon säsongen 2018/19 sitt andra SM-guld. Nu är hon klar för FBC Kalmarsund och säger så här om flytten.

"Det har varit en ganska lång process, så att det nu är klart känns väldigt skönt! Det som gjorde att valet föll på Kalmarsund var dels för att jag får chansen att börja om på nytt och samtidigt passar ett miljöombyte bra för mig just nu. Sen bidrar det också att Kalmarsund gör en rejäl satsning och det kommer vara roligt att få vara med på den resan."

Förutom sina två SM-guld har Sjödin 184 SSL-matcher på sin meritlista, där hon nästan har snittat ett mål per match sen sin debutsäsong 13/14. Säsongen 2016/17 gjorde Sjödin 53 poäng på 26 matcher för sitt Täby FC. Poängen är något som Sjödin hoppas att hon kan fortsätta producera i Allsvenskan.

"Som spelare skulle jag säga att jag är snabb och att jag är en målskytt. Så jag hoppas kunna bidra med några poäng under säsongen", säger Sjödin.

Sjödin har gjort tolv landskamper, och har i dessa stått för två mål och tre assist. Operativ sportchef Alexander Brinkmann är glad över att värvningen är i hamn.

"Matilda Sjödin är en spelare som med sina fötter och sin fart är otroligt svårstoppad. Med hennes målsinne och förmåga att ständigt skapa chanser har hon varit starkt bidragande till flera SM-guld genom åren. Utifrån hur vi vill spela ska det också nämnas att hon är en extremt stark presspelare, ingen motståndare går säker."

"Efter den olyckliga skadan på Hilma Liebgott har det varit hög prioritet att ersätta henne med en spelare som både till numerär och kvlitet gör oss kompletta. Mot den bakgrunden är jag extremt glad att få välkomna Matilda Sjödin till FBC Kalmarsund", säger Brinkmann.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong och hon kommer att spela i tröjnummer 10.

Fakta Matilda Sjödin

Född: 1994

Moderklubb: Södertälje IBK

Position: Forward

Fattning: Höger

Statistik SSL: 184 matcher, 168 mål, 92 assist

Statistik slutspel SSL: 47 matcher, 27 mål, 14 assist

SM-guld: 2014 (Djurgården) och 2019 (Täby)

Landskamper: 12 matcher, 2 mål, 3 assist

Källa: Pressmeddelande


TV: U19-förbundskaptenen: Så ska innebandyn få fram fler profiler

Markus "Pucken" Puskala tycker att innebandyspelare stöps i samma form.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: