Jakub Faksa till vänster och Martin Horn till höger.
Foto Adam Troy
Juniorallsvenskan

Storvreta värvar två tjeckiska juniorspelare

ANNONS

Martin Horn från Florbal Ústí och Jakub Faksa från FBC Liberec är båda klara för Storvretas juniorakademi den här säsongen.

Jakub Faksa har spelat innebandy i tio år, hela tiden för FBC Liberec medan Martin Horn började med FBC DDM Děčín för nio år sedan men har de senaste tre åren spelat för Florbal Ústí. 

− Jag är mycket glad att vi har möjlighet att uppfylla unga idrottares drömmar och hjälpa dem att ta stora steg framåt i karriären och livet. Jag har ägnat mycket tid åt att prata med både spelarna såväl som deras tränare och klubbar och vi såg alla till att de är redo för denna utmaning och de förstår vad som krävs och vad det ger, säger juniortränare Jan Volák. 

Båda spelarna anlände till Uppsala i veckan och njuter av sin nya miljö. 

− Timingen för dem är perfekt, eftersom de inte får spela på tjeckiska herrnivå än, som spelare födda 2005. I Storvreta IBK kommer de att vara en viktig del av både JAS -laget och herrlaget i division tre. Båda är jobbar hårt, är mycket begåvade och smarta spelare som kan spela på flera positioner och de lägger också till en välbehövlig fysik i vår JAS -trupp. Välkommen och lycka till, killar, avslutar Jan Volák. 

Förra säsongen var Jakub Faksa, som listar sina styrkor som snabbhet, fysiskt spel och teknik, nära att åka till Sverige men pandemin satte stopp för de planerna. Men nu är han här och redo för utmaningen. 

− Mitt största mål är att spela i SSL i framtiden, men för den här säsongen kommer det att vinna många matcher med juniorerna och få många nya erfarenheter, konstaterar Jakub Faksa och fortsätter:

− Jag tror att det kommer att bli riktigt svårt att kombinera mina egna studier med livet utanför innebandyn, det kommer att vara den största utmaningen jag har mött i mitt liv och jag ser verkligen fram emot det. Nu är jag medlem i Storvreta IBK i ett år och jag är verkligen glad för den här chansen.  

Försvararen Martin Horn, som anser att hans styrkor är hans fysiska spel och sitt spelsinne, är redo att jaga sin dröm. 

− När jag var ung hade jag en dröm, att ha minst en start i SSL. Jag vill också njuta av att spela innebandy varje gång, säger Martin Horn och fortsätter. 

− Jag vill få ny erfarenhet inom innebandy och i livet. Jag vill avsluta andra året på min skola. Det kommer att bli så svårt för mig och Jakub men jag tror att vi kan göra det tillsammans. Stort tack till Jan Volák för denna chans.  

Båda spelarna har skrivit på hela säsongen 2021/2022. 

Källa: Pressmeddelande


TV: Rudd joker till VM? "Finnarna och schweizarna livrädda"

Magnus Fredrikssons tankar efter Alexander Rudds övergång till schweiziska Ad Astra Sarnen.

Den här artikeln handlar om: