SSL HERR
Foton: Albin Skur/Adam Troy
Superligan

Stefanssons replik till Haglund: "Bra på att kasta sten i glashus"

ANNONS

Storvreta blir sämre och sämre, menar Kalmarsunds Kevin Haglund. Uppsalalagets nyförvärv Andreas Stefansson ger nu svar på tal.

”Det känns som att Storvreta har tappat lite säsong för säsong. Inför nästa säsong skräms de inte jättemycket. De har tappat många av de tongivande och rutinerade spelare som hela tiden varit ett hot och spelat med stor erfarenhet, de kunde sina tjuvknep och var vassa. Sedan har de så klart fyllt på med lite ungt och så, men… om Andreas Stefansson gör 50 mål igen så kanske de har en chans, annars tror jag att de blir svagare.”

Så sa Kalmarsunds landslagsforward Kevin Haglund i veckan när han siade om motståndarlagen inför den kommande SSL-säsongen. Andreas Stefansson, som tidigare varit lagkamrat med Haglund i AIK och i år värvats till Storvreta, tar Haglunds gliring med ro.

– Han är bra på att snacka, han också. Nej, det är absolut inte bara upp till mig. Jag ska såklart bidra så mycket det bara går men jag tror inte det kommer hänga på om jag gör något mål mindre hit eller dit, säger Stefansson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Men det var ganska kul, jag läste artikeln och han sa något om att Helsingborg inte kan värva sig till ett guld. Jag vet inte vad Kalmarsund har hållit på med de två-tre senaste åren? Det är väl något i samma stuk. Han brukar vara bra på att kasta sten i glashus, det gjorde han redan när vi spelade ihop. Så han kan fortsätta med det. Vi får se vem som levererar på banan sen.

Kommer du göra 50 mål?

– Jag har gjort det förr så då borde det gå att göra igen, det är inte omöjligt. Det finns folk som gjort fler än 50, så tekniskt sett borde det ju vara möjligt. Jag tror definitivt att jag har det i mig. Men det får vi se, vi kan ju dra en avstämning efter halva och se hur jag ligger till.

Är det inte dags att vinna skytteligan och peta ner Galante?

– Ja… vad har han? Han har ett par stycken i rad nu?

Han har vunnit skytteligan sju år i rad…

– Det är dugligt. Sju svåra år för alla andra. Men ja, åttonde gången gillt då kanske. Även om jag inte har spelat i SSL i så många år. Men det vore på sin plats, jag ska se till att åtminstone ge honom en jäkla fajt däruppe och stänka in så mycket kassar det bara går. 

Man tänker inte så ofta på hur galet det är, att han vunnit sju säsonger i följd…

– Nej, det blir oftast så när någon är så vass under så lång tid. Man tar det nästan för givet. Hatten av för honom, men det gör att vi andra får jobba ännu hårdare.

Storvreta blir sämre och sämre, menade Kevin Haglund också. Var får han det ifrån, tror du?

– Ja, var får han det ifrån? Det vet jag inte. Han gillar att snacka, det gör jag också. Så han vill bara försöka trycka på ömma punkter, men om det är något jag har känt av under min första tid i Storvreta så är det att det inte finns så många ömma punkter man kan trycka på utifrån. En jävligt stabil och tajt grupp som inte låter sig ruckas på så lätt. Så han kan fortsätta snacka men det kommer inte störa vårt lag speciellt mycket, om ens något. Han kan snacka på, det är inga problem. 


TV: Zorroprofilen om allvarliga olyckan - "Hade tur"

Alexander Nede: "Man får vara glad att man står här idag"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Profilen om Storvreta: "Skräms inte jättemycket"
Profilen om Storvreta: "Skräms inte jättemycket"
Den här artikeln handlar om: