SSL HERR
Foto: Albin Skur
Superligan

Profilen om Storvreta: "Skräms inte jättemycket"

ANNONS

Kevin Haglund tycker att Storvreta blir sämre och sämre: "Om Andreas Stefansson gör 50 mål igen så kanske de har en chans"

Efter tre veckors semester med egen träning på valfri ort körde Kalmarsunds herrlag igång sina lagträningar den här veckan igen. Förra säsongen gick man till semifinal och efter en spännande Silly season har man höga förhoppningar även i år.

– Det ska bli väldigt intressant. Vi har några tunga tapp men har fått in lite nytt också som känns spännande. Lyckas vi få ihop laget bra så kan vi gå hela vägen, det är så klart målsättningen, säger Kalmarsunds landslagsforward Kevin Haglund till Innebandymagazinet och blickar tillbaka på avslutningen i våras.

– Vi hade potential att gå hela vägen redan då. Jag tycker att vi gav bort första matchen mot Falun i semifinalen, och när vi torskade på bortaplan blev det uppförsbacke. Hade vi fått med oss första matchen så hade vi haft en bättre chans, jag är övertygad om att vi hade vunnit mot Storvreta i en final. Sedan ska man inte skylla på Corona men vi låg ju ändå under med 3-1 i matcher. Jag känner stor revanschlust inför kommande säsong. 

Tycker du att ni får ett ännu bättre lag den här säsongen?

– Sådant är alltid svårt att säga. Av de vi har värvat in så har jag egentligne bara träffat Tim Andersson Carlsson och vi har knappt spelat innebandy än. Men av det man sett av utlänningarna och det Tim presterade förra året så känns det verkligen som en förstärkning och att vi spetsar till truppen. Sedan kan man inte bortse ifrån Simon (Nilsson) och ”Mackan” (Marcus Johansson), det är tunga tapp, inte bara på planen utan även i omklädningsrummet. Men jag tror vi har tillräckligt bra spelare och personer i laget för att klara av det.

Kevin Haglund har profilerat sig stenhårt i SSL. Inte bara med sitt spel, utan också med sina dansande målgester och att han dricker Coca-Cola på utvisningsbänken.

Kevin Haglund har profilerat sig stenhårt i SSL. Inte bara med sitt spel, utan även med sina dansande målgester och att han dricker Coca-Cola på utvisningsbänken... Foto: Albin Skur


... men också som tomte på läktaren när han inte kan delta på planen.

... men också som tomte på läktaren när han inte kan delta på planen. Foto: Tomas Brandt Wangel

Om man tittar på motståndarlagen, vilka ser du som de främsta utmanarna om guldet?

– Falun tycker jag har värvat starkt, de skulle jag nog säga blir starkare i år än föregående år. Men det känns som att Storvreta har tappat lite säsong för säsong. Inför nästa säsong skräms de inte jättemycket. De har tappat många av de tongivande och rutinerade spelare som hela tiden varit ett hot och spelat med stor erfarenhet, de kunde sina tjuvknep och var vassa. Sedan har de så klart fyllt på med lite ungt och så, men… om Andreas Stefansson gör 50 mål igen så kanske de har en chans, annars tror jag att de blir svagare.

Ser du något annat lag som kan slå sig in bland förhandsfavoriterna?

– Förhandsfavorit vet jag inte men Helsingborg ser så klart väldigt spännande ut. De har fått tillbaka några spelare och värvat bra, sedan handlar det om att få ihop laget också. Det går inte att bara värva ihop ett SM-guld. Men jag tror de kommer gå bättre än förra året.


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: