LANDSLAGET
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Herrlandslagets trupp till finska dubbelmötet

ANNONS

Herrlandslaget har tagit ut 22 spelare till lägret och dubbellandskamperna mot Finland 11-15 augusti. Nu inleds höstsäsongen som kulminerar i VM i Helsingfors i december.

– Jag längtar verkligen efter hela mästerskapets inramning, säger herrlandslagets förbundskapten Thomas Brottman.

Efter en lång period utan landskamper rivstartar nu herrlandslaget säsongen med bästa möjliga motstånd: de regerande världsmästarna Finland i två prestigefyllda matcher, när Sverige samtidigt har ett läger i Finland 11-15 augusti (matcherna spelas i Eerikkilä 12 och 13 augusti och startar 17.00 svensk tid).

– Det ska bli väldigt roligt, samtidigt är det lite pirrigt. Det är mycket som ska testas, både för mig och Niklas, spelet och spelarna. Det blir fullt blås, säger Thomas Brottman, en av Sveriges två förbundskaptener som gör sina första landskamper tillsammans med parhästen Niklas Nordén.

Den uttagna truppen består i princip endast av spelare som var uttagna till det senaste landslagslägret i Västerås i juni. Nu får spelarna testa de nya idéerna i matchspel.

– Ja, vi är fortfarande i en testperiod. Vi kommer att få justera ända in i VM och det är vi fullt medvetna om. Just nu testar vi och justerar med stora penseldrag, så kommer det bli med finare penseldrag närmare VM, säger Brottman och fortsätter:

– Vi kommer att rotera en del spelare på de närmaste lägren som väntar. Vi vill ha en bred spelarplattform som är inne i verksamheten när vi väl ska ta ut VM-truppen. Många spelare ska veta om hur vårt spel fungerar.

Efter landskamperna i augusti väntar Finnkampen 4-5 september, Euro Floorball Tour 15-17 oktober och sedan VM 3-11 december i Helsingfors. Där är målet att ta tillbaka guldet, efter två raka VM-finalförluster 2016 och 2018.

– Vi har saknat publiken och hoppas att den kommer kunna vara på plats. VM blir otroligt roligt och utmanande. Jag längtar verkligen efter hela mästerskapets inramning. Vi hade ett bra läger i Västerås med bra vibbar, det är det vi ska bygga vidare framöver. Det inte bara landslaget som ska dit, det är hela innebandysverige, säger Brottman.

Herrlandslagets trupp till landskamperna 12-13 augusti:

Målvakter

Jonathan Edling, FC Helsingborg

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare

Omar Aldeeb, IBF Falun

André Andersson, Zug United, Schweiz

Rasmus Andersson, IBK Dalen

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Kevin Haglund, FBC Kalmarsund

Linus Holmgren, IBF Falun

Oskar Hovlund, Linköping IBK

Emil Johansson, IBF Falun

Markus Jonsson, Växjö IBK

Martin Karlsson, Linköping IBK

Malte Lundmark, IBF Falun

Emil Nilsen, IBF Falun

Jonathan Nilsson, FC Helsingborg

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

Linus Nordgren, FC Helsingborg

Ludwig Persson, Växjö IBK

Johan Samuelsson, IBF Falun

Jesper Sankell, Mullsjö AIS

Albin Sjögren, Storvreta IBK

Jonas Svahn, Team Thorengruppen SK


Källa: Pressmeddelande


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Du kanske även vill läsa:
Avslöjar: Kevin Haglund uttagen i landslaget igen
Avslöjar: Kevin Haglund uttagen i landslaget igen
Den här artikeln handlar om: