Sök
Gatubarn som spelar innebandy i Kenya.
Innebandy för gatubarn

Uppstarten i Kenya: "Föräldrar ville ge oss sina barn"

Del åtta i artikelserien "Innebandy för gatubarn" berättar om hur innebandyn tog fart i Kenya, som ledde till kenyanska segrar i Africa Floorball Cup.

I de senaste tre rapporterna fick du veta hur Floorball4all kunde starta innebandyprojekt i nästan hela Sydamerika och hur entusiasmen för sporten slutligen ledde till att Copa Floorball4all Sudamericana arrangerades för första gången 2019. Nu byter vi kontinent. I augusti 2015 ägde den första tränarkursen i Kenya rum inte långt från landets huvudstad Nairobi. Även om innebandysporten var helt okänd i Kenya fram till dess, väckte tillkännagivandet av tränarkursen stor entusiasm. De 50 platserna på kursen var snabbt uppbokade. Å ena sidan var kursen en fullständig framgång, men å andra sidan visade den också på de osäkra förhållanden som många gatubarn lever under.


Floorball4all i Kenya

Daniel Herzog, som deltog i uppdraget i Kenya 2015, berättar här om upplevelser som gick honom på nerverna.

... om boendet och faciliteterna

Jag deltog i den första tränarkursen i innebandy i Kenya 2015. Detta skedde i Nairobi, där cirka tio miljoner kenyaner bor. Vårt schweiziska team på tolv personer bodde tillsammans med de 50 kursdeltagarna i en skola under en vecka och genomförde träningspassen på komplexets inomhusbanor. Vi sov i kollektivt boende i ganska obekväma våningssängar och åt en och samma måltid i en vecka. Vi hämtade vatten till duschen i hinkar och hällde det över vår dammiga och svettiga hud med koppar. Dessa enkla förhållanden sätter de lyxiga förhållanden som vi schweizare är vana vid i perspektiv. Kort sagt: det var en mycket värdefull och äventyrlig upplevelse som jag inte skulle vilja missa.

Benj Lüthi och Daniel Herzog utbildar tränarna.

Benj Lüthi och Daniel Herzog utbildar tränarna.

... om kursen och besöken i slummen

Under en vecka utbildade vi cirka 50 personer. Marken var dammig, träningarna högljudda och fulla av afrikansk energi. Det var ett sant nöje att utbilda så motiverade tränare som efter tränarkursen ger hopp och nya perspektiv till barn och ungdomar med innebandy. Den sista utbildningsdagen följde vi tränarna till deras bostäder, regioner och arbetsplatser. Jag följde med några av tränarna som höll utbildning i ett av Afrikas största slumområden. Det var oerhört rörande att se hur kärleksfullt och glatt tränarna tog hand om barnen och lärde dem denna fortfarande främmande, europeiska sport. 

Å andra sidan har vi också upplevt sorgligare situationer. Till exempel när barn bad oss om vatten eller när föräldrar ville ge oss sina barn. Detta med meningen: "Du kan ta bättre hand om dem". 

En kenyansk innebandytränare i aktion.

En kenyansk innebandytränare i aktion.

Tillbaka i Schweiz var jag först tvungen att bearbeta intrycken från två veckor i Kenya. När man spelar innebandy för gatubarn är man oftast ingen klassisk turist. Du får uppleva landet, kulturen och människorna på nära håll. Attityderna till vardagliga saker som tas för givna i Schweiz förändras genom ett sådant uppdrag. Uppdraget hade alltså ett förhoppningsvis formativt intryck, inte bara för kursdeltagarna och barnen, utan också för mig som utbildare.

Skrattande barn - den bästa belöningen i uppdragen.

Skrattande barn - den bästa belöningen i uppdragen.

Kenyanska segrar i Africa Floorball Cup 2019

Uppdraget 2015 följdes av ytterligare tre uppdrag under de kommande åren. Under den här tiden har innebandy i Kenya fortsatt att utvecklas och spridit sig till nya platser i landet. Detta ledde till att ett oberoende nationellt innebandyförbund bildades 2016, och Kenya har nu varit medlem i IFF sedan 2017. Vid den första deltävlingen i Afrikanska innebandycupen 2018 i Abidjan, Elfenbenskusten, var Kenya ännu inte representerat med ett lag. Men det första framträdandet vid den andra Africa Innebandycupen 2019 i Nairobi, Kenya, var desto mer imponerande. I både herr- och damtävlingarna kunde Kenya utnyttja sin hemmafördel och säkra segern i båda kategorierna.

De två vinnande lagen från Kenya.

De två vinnande lagen från Kenya.


Videoklipp: Kenya börjar förbereda sig för Afrikanska Cupen i innebandy:

Utsikter

I nästa artikel får du veta hur innebandy i Rumänien har vuxit mycket sedan Floorball4all började användas och är mycket populärt där.


Vill du veta mer om arbetet eller stödja det med en donation?

Om du vill veta mer om de pågående projekten och få information om dem tre gånger om året kan du klicka här för att prenumerera på nyhetsbrevet på svenska, engelska eller tyska.

Om du gillar arbetet och vill stödja det, gör en donation online på: https://www.floorball4all.ch/en/donations


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Du kanske även vill läsa:
Innebandyn sprider sig i Sydamerika
Innebandyn sprider sig i Sydamerika
Brasilien - innebandy i fotbollens land
Brasilien - innebandy i fotbollens land
Innebandy vid foten av Himalaya
Innebandy vid foten av Himalaya
Utmaningarna med materialtransport
Utmaningarna med materialtransport
Innebandy för gatubarn: Utbildning och förutsättningar
Innebandy för gatubarn: Utbildning och förutsättningar
"Innebandy för gatubarn" - en förening som förändrar liv världen över
"Innebandy för gatubarn" - en förening som förändrar liv världen över
Så var den första sydamerikanska innebandyturneringen
Så var den första sydamerikanska innebandyturneringen
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten