Foto: Jn Brav, Filippinska Innebandyförbundet
Internationellt

Filippinska landslaget spelar träningsmatch i Sverige

ANNONS

Röke IBK mot Filippinerna imorgon torsdag - matchen sänds på webben.

Den här veckan har Filippinernas innebandylandslag träningsläger på svensk mark, närmare bestämt i Munka Ljungby.  Imorgon torsdag 19.30 kommer det filippinska laget att möta Herr2an-laget Röke IBK i en träningsmatch.

Matchen blir första innebandymatchen i Qpoolen sedan 23 september 2020.

– Förhoppningsvis är våra medlemmar och supporters sugna på att se liveidrott igen och då väljer att komma och stötta våra grabbar, säger Rökes tränare Rickard Träff.

Innebandyn är en växande sport i Asien och Filippinerna är det kanske mest hårdsatsande landslaget. Satsningen inleddes av svenska entreprenören och innebandyfantasten Peter Eriksson (grundare av Nelly), som sedermera lämnat över stafettpinnen till välkända innebandyprofilen Noél Alm Johansson. Noél har tidigare varit framgångsrik tränare i KAIS Mora, men återfinns numera i Storvreta och alltså som förbundskapten i filippinska landslaget. Rökes motståndare utgörs i huvudsak av spelare som är bosatta i Sverige och spelar i svenska innebandylag. 

I matchen mot Filippinerna kommer Rickard Träff passa på att lufta flera unga spelare som står på tröskeln till att ta plats i Rökes A-lag. Däribland distriktslagsaktuella Isac Gustafsson och Viggo Hansen samt talangfulla 17-åringen Eric Hannen. 

Matchen spelas i Qpoolen i Hässleholm och går även att se på nätet här.

I Sommarbloggen har Noél Alm Johansson berättat sin historia om hur han blev förbundskapten för Filippinerna. ”För mig har Filippinerna varit ett avlägset land som jag besökt ett par gånger som turist. När jag fick egna barn hade intresset för mitt ursprung vuxit och en tanke hade funnits, tänk om innebandyn skulle kunna ta mig tillbaka till det filippinska samhället”, skriver Alm Johansson. Läs hela blogginlägget här


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Den här artikeln handlar om: