Foton: Magnus C Lydahl/Per Wiklund
Lillån IBK

Får ingen halltid i Örebro: "Våra tränare har panik"

ANNONS

Lillån tvingas träna i Arboga: "Det låter som ett skämt"

Om exakt en månad, 21 augusti, inleds tävlingssäsongen för allsvenska Lillån när de möter Hagfors i Svenska Cupen. Men Örebrolaget får inte halltid i Örebro under juli månad, och tvingas istället åka till Arboga, drygt fyra mil från Örebro, för att träna med klubba och boll. Det här skriver Nerikes Allehanda.

– Våra tränare har panik. Vi kommer inte in i hall förrän den 2 augusti och alla hallar är igenbommade nu under semestern, säger Lillåns sportchef Jens Karlsson till Nerikes Allehanda.

Hemmahallen Idrottshuset har stängt i fyra veckor. Något den alltid har varit på sommaren de senaste åren enligt kommunen, som också säger att de har informerat om detta under våren. Då hade inte Lillån haft synpunkter på stängningen. 

– Så här är det varje år. Vi är ute i dålig tid, men det är väl alla föreningar eftersom vi inte kan planera sommarträningen i februari. Vi har fått träna i Arboga nu och det låter som ett skämt, fortsätter Karlsson.

Nystartade Svenska Cupen börjar en månad innan seriestart, vilket är anledningen till att Lillån vill gå in i hall tidigare. Läs mer om Lillåns hallproblematik och dialogen med kommunen på na.se.

18 september är det seriepremiär för Lillån när Warberg kommer på besök i Idrottshuset. En speciell match för nygamla tränaren i Lillån, Anton Drake, som varit i just Warberg senaste två säsongerna.

– Det är klart att när jag såg schemat upplagt så kändes det som en rolig första match. Både för att jag har varit i Warberg senaste två säsongerna men också för att det är ett av de tuffare lagen i serien och därför blir det en av de roligare hemmamatcherna som man får under en säsong, säger Anton Drake till Innebandymagazinet. Läs mer


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: