Foto: Per Wiklund
SSL

Dalens stjärnmålvakt: "Vi har ett fortsatt bra lag"

ANNONS

Tippas utanför slutspel men tror på hög placering: "Klart att vi tappat många viktiga spelare"

I dagens publicerade tippning av Svenska Superligan på herrsidan 2021/22 hamnade Umeålaget Dalen på nionde plats, precis utanför slutspel. Detta med motiveringen:

”Redan inför den här säsongen började det snackas om ett kommande tronskifte i Umeå när nykomlingen Thorengruppen snodde Jonas Svahn och Lukas Harnesk från Dalen. Nu går Mattias Ljunggren samma väg, men framför allt så tappar man tre toppspelare i Christoffer Andersson, Sebastian Degeryd och Linus Holmgren till andra klubbar. De är mycket svåra att ersätta, och värvningarna hittills tyder på att man sänker ribban en aning till nästa säsong. Fortfarande kommer det finnas kvalitéer i truppen men en slutspelsplats känns långt ifrån given just nu.”

Men att Dalen skulle missa slutspel är givetvis inget som man själva tror på. Målvaktsstjärnan Måns Parsjö Tegnér uttalar sig i en färsk intervju på Sportexpressen och tror på en placering högt upp i tabellen.

– Klart att vi tappat många viktiga spelare som Linus (Holmgren), Degeryd (Sebastian), Christoffer Andersson och Ljunggren som varit i Dalen i många säsonger. Jag hade gärna haft kvar alla fyra men vi har ett fortsatt bra lag. Om vi kan fortsätta på samma sätt tror jag vi kan få ut väldigt mycket av vårt sätt att spela och göra varandra bättre, säger Parsjö Tegnér till Sportexpressen

Parsjö Tegnér siktar på att bli landslagets förstamålvakt till VM i december och delger sina tankar om konkurrensen med Helsingborgs Jonathan Edling.

– Som alltid är det hög konkurrens och Edling har gjort väldigt bra säsonger sista två åren. Den bästa målvakten ska spela och jag vill spela tre VM-finaler och ta guld nu. Kvalitetsmässigt känner jag mig tillräckligt bra för att vinna både SM- och VM-guld, och det finns ingen anledning att spänna bågen lägre än så.


TV: "Folk kallade oss dumma i huvudet"

Kasper Hedlund om Mullsjös magiska resa till toppen: "Det kanske inte alla vet om"

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: