TVÅ MÅNADER TILL PREMIÄR
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Tränaren möter sitt gamla lag direkt: "Rolig första match"

ANNONS

Två månader kvar till första omgången - speciell premiär i Allsvenskan Södra.

Idag är det exakt två månader kvar till att första omgången av Allsvenskan Södra på herrsidan 2021/22 startar. 18 september (en lördag) spelas nämligen fem matcher, följt av omgångens sista match på söndagen.

2021-09-18 12:00 Lillån IBK - Warberg IC

2021-09-18 14:00 Lindås Rasta IBK - IBF Örebro

2021-09-18 15:00 Höllvikens IBF - Åby IBK

2021-09-18 16:00 Lagan IBK - Malmö FBC

2021-09-18 16:00 Fagerhult Habo IBK - FBC Lerum

2021-09-19 18:00 Åstorp/Kvidinge IBS - Karlstad IBF

Noterbart om premiäromgången är bland annat följande:

* Offensivt vassa Lerum mot ett Fagerhult Habo med kraftigt förstärkt backuppsättning. Fagerhult har med sig SSL-rutin från förra säsongen och har fått in ännu mer erfarenhet efter värvningarna av bland andra Filip Åkerblom, Joel Dagman och Robin Raske. Kan de få stopp på förra säsongens poäng- och skytteligavinnare Joel Ekström?

* Premiäromgångens mest intressanta match äger kanske rum i Halörhallen där man söker många svar. Åby lämnade många frågetecken förra säsongen då man tillhörde den bottentrio som var rejält efter när 22 omgångar hade spelats, och inte har frågetecknen blivit färre då man haft en väldigt inaktiv Silly season hittills. Har man något ess i rockärmen inför hösten? För Höllviken är det tvärtom, omsättningen är stor i spelartruppen efter degraderingen och av den anledningen kan man undra vart laget står. 

* Lillån mot Warberg blir en speciell match för tränaren Anton Drake, som senaste två säsongerna ingått i Warbergs tränarstab och kom dit från just Lillån. Nu är han tillbaka i moderklubben Lillån och ställs således mot sitt gamla lag omgående. 

– Det är en ganska lång bit bort, två månader, men det är klart att när jag såg schemat upplagt så kändes det som en rolig första match. Både för att jag har varit i Warberg senaste två säsongerna men också för att det är ett av de tuffare lagen i serien och därför blir det en av de roligare hemmamatcherna som man får under en säsong, säger Anton Drake till Innebandymagazinet.

Det känns bra att möta ett förmodat topplag direkt?

– Ja, det är svårt att veta på förhand och vi får se vart lagen står men vi hävdar att vi har ett bra lag och har något bra på gång, men det är klart att Warberg förväntas vara ett bra lag så det blir tufft. För oss som mindre klubb är det alltid kul att möta de större lagen. 

Känns det bra annars att vara tillbaka i Lillån?

– Ja, absolut. När Lillån åkte ur Allsvenskan 2016/17 så tog jag över och vi gick upp igen den säsongen, och säsongerna därefter så tycker jag laget har tagit steg varje år och också klättrat i placeringar. Det känns som vi har något på gång och har stora möjligheter. Trots en tuff serie tror jag vi kan vara med och slåss om en kvalplats, vi har fått in några starka namn och har en god känsla.


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: