Foto: Per Wiklund
Superligan

Speciell premiäromgång i SSL Dam om två månader

ANNONS

✔ Ny arena ✔ My Kippilä mot "Kaos Mora" ✔ Malmös två spöken ✔ "MG" mot "DJ"

Idag är det exakt två månader kvar till att första omgången av Svenska Superligan på damsidan 2021/22 startar. 18 september (en lördag) spelas nämligen fem matcher, följt av omgångens resterande två matcher på söndagen.

2021-09-18 12:30 IBF Falun - IK Sirius FBC

2021-09-18 13:00 Västerås Rönnby IBK - Jönköpings IK

2021-09-18 15:00 Pixbo Wallenstam IBK - Malmö FBC

2021-09-18 15:00 KAIS Mora IF - Thorengruppen IBK

2021-09-18 16:00 IBK Lund Elit - Karlstad IBF

2021-09-19 12:30 Endre IF - Nacka Wallenstam IBK

2021-09-19 16:00 Warberg IC - Täby FC IBK

En intressant batalj är den mellan Pixbo Wallenstam och Malmö. Skånelaget har aldrig vunnit en premiär i SSL på sex försök, och man har aldrig vunnit mot Pixbo på tolv försök. Chans att direkt göra sig av med två rejäla spöken, alltså. Malmös fixstjärna Ellen Rasmussen har tidigare gett sin syn på premiären som väntar:

- För det första måste vi glömma bort att vi aldrig har vunnit en premiär och för det andra kan vi inte tänka på att vi aldrig vunnit över Pixbo. Då kommer det inte gå vägen utan det gäller bara att gå in till matchen med inställningen att vi ska vinna så kommer det att lösa sig, säger Rasmussen till Innebandymagazinet. 

Hur känns det att få möta Pixbo i premiären med tanke på ovanstående sviter?

– Det blir kul att inleda säsongen mot ett topplag och det är definitivt på tiden att inleda en säsong med en premiärvinst och dessutom besegra Pixbo.

Noterbart från premiäromgången är också att:

* Svenska mästarna Thorengruppen gästar KAIS (Kaos?) Mora och det blir en extra speciell match för finska stjärnbacken My Kippilä som bytt lag från just Mora till Thorengruppen och därmed kommer premiärspela i sin gamla hemmahall, men med annan tröjfärg. Det blir också spännande att se vad Mora kommer kunna ställa upp med för lag på banan med tanke på hur många spelare som har lämnat klubben.

* Två storsatsande lag drabbar samman i Guide Arena. Både Falun och Sirius kan stoltsera med prestigevärvningar inför säsongen, de största stjärnorna är Moa Gustafsson och Amanda Delgado Johansson som i våras möttes i semifinal med Mora och Thorengruppen. Nu möts de igen i premiären, båda med nytt klubbmärke på bröstet. "MG" i Falun och ”DJ” i Sirius.

* Pixbo Wallenstam premiärspelar i sin nya arena, Wallenstam Arena, som byggdes klar i sommar. Med 1 600 läktarplatser är det upplagt för en betydligt häftigare inramning när Mölnlyckelaget spelar och med tanke på lagets fina framfart förra säsongen som slutade med silver så lär intresset vara stort.


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Den här artikeln handlar om: