Foton: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Nedräkning till show av Billy Mohawk och Hampus Superman

ANNONS

Räkna med mycket fokus på #BillyMohawk och #HampusSuperman i Allsvenskan Norra.

Idag är det exakt två månader kvar till att första omgången av Allsvenskan Norra på herrsidan 2021/22 startar. 18 september (en lördag) spelas nämligen fem matcher, följt av omgångens sista match på söndagen.

2021-09-18 14:00 Täby FC - Nykvarns IBF Ungdom

2021-09-18 15:00 Salems IF - Bele Barkarby IF IBF

2021-09-18 16:00 Onyx IBK - Hudik/Björkberg IBK

2021-09-18 16:00 Strängnäs IBK - Gävle GIK

2021-09-18 16:00 AIK IBF - FBI Tullinge

2021-09-19 18:00 IK Sätra - Visby IBK

Noterbart om premiäromgången är bland annat följande:

* När Nykvarns superhjältar tekar igång säsongen så gör man det inte bara som storfavoriter i serien, utan också som ännu större favoriter till att vinna just premiären. Täby slutade sist i serien förra säsongen med ett snitt på över sju insläppta mål per match. Det återstår att se om Hampus ”Superman” Ahrén & Co lever upp till de höga förväntningarna.

* Två Stockholmsderbyn! Den alltid så 08-täta norra serien består den här gången av fem lag från huvudstaden och fyra av dem möts direkt. Flest blickar riktas kanske till Solnahallen där AIK, som nådde SSL-kval i fjol, vill sätta tonen och visa att man går för avancemang i år också med nygamla tränaren Magnus ”Binge” Jäderlund.

* Comeback för ”Billy Mohawk” (Nilsson) i moderklubben Gävle. När Strängnäs spelar och det är fokus på en spelare så brukar det handla om en annan Nilsson, Adam i förnamn, men han finns inte längre kvar hos sörmlänningarna. Nu kommer 31-åringen med mohikanfrisyren dra åt sig störst uppmärksamhet från publiken. En meriterad forward som blir en av Allsvenskans största profiler.


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: