Foto: Per Wiklund
Superligan

Två månader kvar till SSL Herr-premiär

ANNONS

Förhandstippat bottenfajt, prestigemöte och två matcher i samma arena.

Idag är det exakt två månader kvar till att första omgången av Svenska Superligan på herrsidan 2021/22 drar igång. 17 september (fredagkväll 19.00) premiärspelar nämligen Sirius och nykomlingen Djurgården i IFU Arena, följt av fyra matcher på lördagen och två på söndagen.

2021-09-17 19:00 IK Sirius IBK - Djurgårdens IF IBS

2021-09-18 16:00 FBC Kalmarsund - Team Thorengruppen SK

2021-09-18 16:00 Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBK

2021-09-18 16:00 IBF Falun - FC Helsingborg

2021-09-18 18:00 Hagunda IF - Linköping IBK

2021-09-19 16:30 Växjö IBK - Mullsjö AIS

2021-09-19 18:00 IBK Dalen - Storvreta IBK

Den första matchen blir av stor betydelse för båda lagen då både Sirius och Djurgården tippas kunna få kriga för sin överlevnad i botten av tabellen. Djurgårdens fixstjärna Sebastian Gafvelin har sedan tidigare gett sin syn på premiären.

– Varje match som vi kommer spela kommer vara en överlevnadsmatch oavsett om det är mot Sirius som är tippade i botten eller om det mot svenska mästarna Falun. Varenda match för vår del kommer vara jäkligt tuff och vi kan inte fokusera på vilka vi möter utan det enda som gäller är att lägga all energi på att vi ska göra den bästa match vi kan. Men det blir kul att möta Sirius i premiären, säger Gafvelin till Innebandymagazinet.

Hur ska det bli att få uppleva Djurgårdens historiska premiärmatch? 

– Det ska bli helt magiskt att få spela premiärmatchen med Djurgården i SSL och det är ett mål som jag haft under sju års tid. Det kommer bli väldigt speciellt, kul och inspirerande att kliva ut till första tekningen och jag hoppas verkligen att restriktionerna kommer att släppa lite så att vi får spela inför publik nu när Stockholm äntligen har ett lag i högsta serien igen. Jag tror att matchen mot Sirius kommer bli startskottet på en väldigt fin resa. 

Noterbart från premiäromgången är också att:

* Helsingborg avslutade förra säsongen med att spela mot Falun, då i kvartsfinalserien som man förlorade med 2-4 i matcher. Nu inleder man alltså också säsongen 2021/22 mot svenska mästarna.

* Växjö och Mullsjö har en historia av många heta matcher lagen emellan senaste sju åren, inte minst i slutspel. Inbördes har Växjö en fördel med 21 vinster på 35 matcher. Anmärkningsvärt är också att Växjö vunnit de tre senaste, men att alla dessa vunnits med uddamålet.

* Två matcher spelas i samma arena, IFU Arena. Det kommer att bli derbytätt i Uppsala under den här säsongen när staden, som nyligen röstades fram som innebandyns huvudstad, har med tre (!) lag i högsta serien på herrsidan efter att Hagunda gick upp samtidigt som Storvreta och Sirius finns kvar.


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Den här artikeln handlar om: